Mazda MX5: Stroomverbruik stilstaande auto

Als ik m'n MX5 twee of drie weken stil laat staan is de accu volkomen plat. Na het plaatsen van een nieuwe accu heb ik het stroomverbruik tijdens stilstand gemeten, dit bedroeg 75mA. Na wat zekeringen getrokken te hebben kwam ik erachter dat het grootste deel hiervan door de radio opgeslorpt werd; met de radio ontkoppeld zakt het stroomverbruik naar 14 mA met ingeschakeld autoalarm.
Kan iemand mij vertellen in welk perspectief ik dit moet zien? Wat is een normale waarde voor stroomverbruik bij stilstand?

Aad Pilsch

Geplaatst door Aad Pilsch (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda MX-5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

je autoradio lust nogal een slokje, dit om z'n "geheugen" te voeden, alarm zal ook iets nemen, 14 mA vindt ik niet veel, maar als ie binnenstaat, een druppellader is niet zo vreselijk duur en het behoud van je accu.

gr

Peco Power

matthijs1 (0) PRO, 15 jaar geleden

Radio vervangen. 75 mA per uur is 1.8A per dag is12.6A per week is 37.8A per 3 weken. met een accu van 54A red je het gewoon niet. groet Thijs

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda MX-5 of stel zelf een nieuwe vraag.