Mazda 626: Te traag opwarmen interieur

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2Liter 100pk motornr:230313

Al vanaf nieuwe staat vind ik dat het interieur te traag opwarmt,toen is zelfs de thermostaat vervangen en dit heeft geen oplossing gebracht. Via contactname met invoerder in Belgie blijkt geen thermostaat voor handen met andere temperatuurwaarden. Het duurt 4,5 km vooraleer de temperatuurmeter beweegt,die meter staat nooit hoger of 1/3 van zijn bereik . Voor volledige opwarming van je interieur duurt dit dus kilometers lang,dus weinig comfortabel. Is de kachelradiator te klein bemeten? Of bestaat er toch een andere thermostaat in Nederland? Ik vermoed dat dit probleem eigen is aan dit model. Wie weet raad?

Ivan1950

Geplaatst door Ivan1950 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Harald1980 (0) PRO, 15 jaar geleden

Nooit klachten over gehad....tegenwoordig zijn dieselmotoren zo efficient dat ze relatief weinig warmte afgeven om de koelvloeistof op te warmen. Dus duurt het lang voordat de koelvloeistof warm is en de kachel warmte afgeeft. Misschien moet je eens aan een standkachel denken?

Ivan1950 (0), 15 jaar geleden

Harald, bedankt voor je vlugge antwoord, standkachel zit in de mazda 6, mijn wagen is nu wel te oud om dit te laten inbouwen,ik dacht, misschien weet iemand alsnog een andere oplossing?

Nico8119 (0), 15 jaar geleden

Harder rijden :-) Traag opwarmen is inherent aan een diesel. Ik heb met diverse diesels van verschillende merken gereden en die hadden/hebben precies hetzelfde. Als het heel koud is, dan doe ik wanten aan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.