Mazda 626: tikkende kleppen na vervangen distriebutieriem

Bouwjaar: 1995

Bij 300.000 km de distributieriem te hebben vervangen (motor liep perfect) hoorde ik na 50 km een zacht tikkend geluid wat na 10 km hard tikkend is geworden en komt vermoedelijk uit de cilinderkop,mijn vraag is kan het een hydraulische klepstoter zijn? om de hoeveel km moeten deze worden vervangen? zo ja kan het iets te maken hebben met het vervangen van de distributieriem?de motor loopt op lpg g3 en heb altijd op tijd de olie vervangen.het geluid word niet minder als er koud wordt gestart of het toerental verhoog.

peter8820

Geplaatst door peter8820 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,


ik vermoed dat de riem een tand versprongen is.. trekt de auto nog wel normaal..


paul,

peter8820 (0), 19 jaar geleden

Ja hij trekt normaal en loopt ook goed stationair.wil inderdaad de merktekens controleren en hoop dat ik geen klepschade heb!

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi, peter


doe dit maar eens...


paul,

peter8820 (0), 19 jaar geleden

Hallo,

Bedankt voor je reactie het tikkend geluid kwam gelukkig van de poelie die de waterpomp aandrijft de boutjes waren losgelopen en zijn nu met locktit
vastgezet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.