Mazda Demio: toerental gaat omlaag bij aandoen lampen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 glx

Beste Monteurs/Fanaten,

Sinds kort heb ik een Mazda Demio aan geschaft. We ondervonden gelijk een probleem aan de auto. Accu stuk en dynamo lade slecht bij.

Dus nieuwe 45 ah accu in de Mazda laten zetten en tevens hagel nieuwe dynamo. Maaarr nu komt het probleem. Als ik de verlichting aan doe dan gaat het toerental omlaag en lijkt het alsof de auto af wil slaan. Dit gebeurt als hij stationair draait of als je afremt voor een stoplicht. Ook met knipperlicht doet hij dat.

Dus heb ik de accu een nacht aan de lader gezet en nog steeds zelfde probleem.

Het is een vervelend probleem. Maar voor ik nog meer onbenullige onkosten ga maken, wilde ik eerst een via dit medium kijken of we het zelf kunnen verhelpen.

Wie kan me een beetje op weg helpen.

Mvg, R

demio

Geplaatst door demio (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Demio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Dat het stationaire toerental zakt wanneer de verlichting aangezet wordt, is niet zo raar. De dynamo vraagt dan meer vermogen van de motor die daarop in toerental zal zakken. Hetzelfde geldt voor de knipperlichten. Al vaker gezien dat het toerental dan iets op en neer gaat.
Vraag is natuurlijk of de motor in onbelaste staat niet te langzaam loopt?

demio (0), 12 jaar geleden

Stationair toerental is is net iets onder de 1000. Als de verlichting aan gaat dan zit hij denk ik op 650/750.
Als ik stil sta en het knipper licht aandoe dan hoor je hem ook op de motor trekken. En dat is dan zonder de verlichting aan. Het is me bij andere merken auto's nog nooit opgevallen. Eigenlijk klinkt het net of de accu te zwak is. Maar de boel is zaterdag doorgemeten en klopt als een bus volgens de waardes van het meet aparaat.

Nico8119 (0), 12 jaar geleden

Vanwege de verlichting mag het toerental niet 100rpm of meer zakken en zeker niet het (bijna) afslaan van de motor veroorzaken. Ik denk dat er toch iets aan de hand is. Misschien ergens een massadraad vergeten?

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Gasklephuis en omloop reinigen.

anoniem-1573996169 (0), 12 jaar geleden

zit hier niet zo'n gasklep regelventiel op(kapot of niet goed afgesteld),als jij je aanjager aanzet of achteruitverwarming gaat hij dan niet harder lopen???

demio (0), 12 jaar geleden

Ik weet niet of er een gasklep regel ventiel op zit. Hoe herken ik dat ventiel? Ik zat er al aan te denken om hem iets harder stationair te laten lopen. Vanmiddag had ik alleen de airco aan en bij het stoplicht zakte het toerental tot tussen de 1000 en 500. Bijna afslaan gevoel.

Hij gaat in ieder geval niet harder lopen Robbie.



Na het eten zal ik even onder de kap kijken.

C.Jonker (0) PRO, 12 jaar geleden

gasklephuis...

Toerental hoort meteen te zakken als er verbruikers worden ingeschakeld, vooral de zwaardere zoals de verlichting of achteruitverwarming.
Het hoort echter meteen weer bijgeregeld te worden en op een eventueel hikje na mag de motor geen afslagneiging vertonen.
Volg de tip van Primera op en reinig de boel of laat het doen, is een goede verdachte.

demio (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor de reactie's. Ik zal het gasklep huis en omloop laten reinigen. Omdat ik hier zelf geen ervaring mee heb laat ik dat doen door een bedrijf.

Nogmaals bedankt voor alle reactie's

Topic mag gesloten worden.

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

we sluiten pas een tropic als de oplossing door u is gegeven, dan weten wij ook wat de oorzaak is, en ook daar leren wij van (wij leren iedere dag)

demio (0), 12 jaar geleden

Hallo,

Gasklep huis is gereinigd en opnieuw stationair afgesteld. Probleem opgelost.

Bedankt voor uw reactie's

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Demio of stel zelf een nieuwe vraag.