Mazda 2 2016: TPMS DSC en SCBS waarschuwingslampjes gaan branden

Bouwjaar: 2016

Goedemorgen,

Bij mijn Mazda 2 1.5 diesel uit 2016 komt het volgende voor... Inmiddels gaat het van kwaad tot erger, kwam het eerst eens per maand voor, nu inmiddels 2 keer per dag!

Het gebeurd bij matig tot vrij hard remmen tot stilstand. Tijdens het stilstaan of tijdens het optrekken daarna beginnen de lampjes te branden. Blijf ik met een paar km/uur rollen tijdens afremmen dan komt het niet te voorschijn.

Bandenspanning controle TPMS (eerst knipperend), DSC en SCBS gaan oranje branden. Opvallend is dat het bandenspanning controle systeemlampje eerst circa 30 seconden gaat knipperen, na een bepaalde tijd gaat deze vast branden. Plusminus 1 op de 5 keer komt er ook storing motorsysteem bij, maar dus zeker niet elke keer.

Er lijkt ook een soort van safe modus in werking te treden. Cruise control werkt niet meer, schakelindicator werkt niet en ik weet zeker dat ik ook maar plusminus 50% van het vermogen beschikbaar heb.

Na stoppen en opnieuw starten van de auto is alles weer goed (tijdelijk).

Mijn eigen universele garage zag dat er een storing in de ABS computer stond, maar konden deze niet "uitlezen". Daarna 2 keer naar de Mazda dealer geweest, maar tot op heden ook zonder resultaat.
1 keer hadden ze geen tijd , ik had de motor laten lopen met de storing aanwezig, maar kon zonder uitlezing weer terug.
1 keer hebben ze de auto uitgelezen, maar toen stond toevallig de storing er niet in. De kabeltjes naar de wielrotatie snelheidsensoren lijken wel heel. (zelf ook gecheckt)

Inmiddels heb ik zelf de accu vervangen (was toch 6 jaar oud) en de remlichtschakelaar, welke dit ook kan veroorzaken. Ook heb ik de banden van voor naar achter omgezet, maar alles zonder resultaat. Blijkbaar komt dit ook bij andere types Mazda wel voor.

Iemand hier nog briljante ideeën?

WdV46

Geplaatst door WdV46 (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 2? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 2 of stel zelf een nieuwe vraag.