Mazda 626: Verlichting kachelgedeelte

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0I

Hallo,

Wie weet hoe men de lampjes vervangt van het kachelgedeelte in het middencopnsole? Ik bedoel gaat dit zonder het middenstuk te demonteren?

Gr John.

KARMANN J

Geplaatst door KARMANN J (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

riennoot (0) PRO, 13 jaar geleden

middenconsole demonteren

KARMANN J (0) PRO, 13 jaar geleden

Hallo Rien.

Alvast bedankt,

Gr John.

DJS8 (0), 13 jaar geleden

Nee, hoeft niet, demontage middenconsole is gelukkig niet nodig. Hierover is al eerder een topic geweest. Boven de kachelbedieningsunit zit of de boardcomputer met opbergvak (die kan je er gemakkelijk uittrekken), of de radio (die je dan eruit moet halen, en vervolgens ook het montageframe, het is handig om die met de boardcomputer van plaats te verwisselen). Vervolgens kan je de lange schakelaars van de airco en de achterruitverwarming zien zitten. Koppel de aansluiting los (beetje hannesen...), vervolgens kan je de schakelaar naar je toe (= naar achterzijde auto toe) eruit trekken. Daaronder zitten de houders van de lampjes. Met een telefoontangetje (kromme puntbek) kan je die van je af eruit trekken (= naar de voorzijde van de auto toe). Lampjes uit de houder trekken, nieuw lampje erin, niet vergeten het groene rubbertje van de oude lampjes op de nieuwe over te zetten. Montage in omgekeerde volgorde. Succes!

KARMANN J (0) PRO, 13 jaar geleden

Hallo,

Alvast bedankt, ga ik een dezer dagen proberen.

Gr John.

kluiven001 (0), 11 jaar geleden

Heel erg goede tip scheelde me zo 99 euro
Het is precies zoals DJS8 heeft beschreven 10 minuten werk !
Misschien nog tipje waar ik wel mee heb zitten hannesen is hoe de bedrading van de schakelaars loskoppelt maar de borging hievan zit onderin eerst naar voren halen en dan losmaken gaat het beste.

moderator pc forum (0) PRO, 11 jaar geleden

[b]Vergeet niet om de oplossing ook te vermelden. Degene die helpt bij het oplossen van een probleem hoort graag hoe het is afgelopen![/b]

KARMANN J (0) PRO, 11 jaar geleden

Hallo allemaal,

Het is gelukt door het radiogat met wat wroeten.

Bedankt allemaal.

moderator pc forum (0) PRO, 11 jaar geleden

[b] Bedankt voor alle feedback[/b]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.