Mazda 626: Vulling gastank

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 1800

Hallo,

Mijn gastank krijg ik niet maximaal gevuld,na een tank beurt geeft hij maar voor 70% vol,dat moet toch meer zijn???Ook geeft de branstofmeter"a fabriek" niet meer aan dan 3/4 na een tank beurt,en kan ik ook al geeft de meter leeg aan nog 100 kilometer rijden.Kan het zijn dat de tank ontlucht moet worden????

Wie kan mij hiermee helpen,is het zelf te doen of moet ik het laten doen.

Een(tevreden) Mazda 626 rijder.

Lucien 626

Geplaatst door Lucien 626 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

nonkelpater (0), 14 jaar geleden

Om veiligheidsredenen mag een LPG-tank maar voor 80 procent gevuld worden. De druk van de LPG pomp is zodanig geregeld dat je er niet méér inkrijgt. Wanneer je een cilindervormige tank in de kofferbak hebt vind je zo'n klein kraantje met een plastieken darmpje in de veiligheidsdoos. Wanneer de tank boordevol is draai je dit even open om te ontluchten. Hoe het werkt met zo'n tank in het gat van het reservewiel weet ik niet exact, maar vermoedelijk is dit niet anders. Maar als je de tank volledig leeggereden hebt en er past maar 80 procent in van de inhoud van de tank (bv 44 liter in een tank van 55 liter) is alles normaal. Bovendien is het zo dat die niveaumeters niet zo juist werken, dit zijn standaardmeters voor verschillende afmetingen van tanks met afwijkingen tot gevolg. Er staan bij die oude tanks trouwens 2 kruisjes op, die exact horizontaal moeten staan, een kleine afwijking i.v.m. montage van de tank kan ook reeds een meetfout veroorzaken.
Wanneer je zo'n moderne brandstofmeter met groene lichtjes (LED's,) hebt zou hij na het tanken wél op maximum moeten staan.

Petje57 (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=Lucien 626].Kan het zijn dat de tank ontlucht moet worden???? Mazda 626 rijder.[/quote]
Denk nou zelf eens na: de installatie MOET gasdicht zijn. Niet lekken dus. Hoe moet er dan lucht inkomen?
Onzin dus.
En zoals al eerder vermeld: als de tank iets verdraaid ligt, sluit de 80% vulling ook eerder. Hier kan sowieso al wel een afwijking inzitten.
LGP-meters zijn inderdaad indicatie-meters. Geen exacte meters.
Bij de huidige tanks zit al lang geen 80%-kraantje meer op. Die was vroeger nodig om te zien wanneer de tank 80 % gevuld was, niet om te "ontluchten". Tegenwoordig zit daar een autm. klep voor in. Die kan niet versteld worden.

Gr.

Lucien 626 (0), 14 jaar geleden

Probleem is nog niet opgelost,zoek nog even verder naar oplossingen.
Bedankt voor de reactie's

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.