Mazda Mx5: warmteontwikkeling bij hoge toeren?

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Bij hogere toerentallen wordt de middenconsole van mijn MX5 erg warm. De tunnel zelf wordt warm maar met name aan de basis van de handrem, onder de asbak en bij de pook (voelend aan het leren hoesje) lopen de temperaturen erg hoog op. Na een half uur 140 rijden kun je je vingers bijna branden als je ze diep tussen de tunnel en de basis van de handrem drukt. Eerst dacht ik aan een 'hangende' handrem of een droge versnellingsbak maar als ik 'netjes' rij (toeren tussen 2 en 3000) kan ik uren rijden zonder abnormale warmteontwikkeling. Echter, 1 kleine inhaalmanoeuvre met hoge toeren (5500) levert meteen een toename van temperatuur op, met name onderaan de pook. Weet iemand of dit normaal is? De wagen stinkt niet, rookt niet,maakt geen rare geluiden en gebruikt geen olie.

Aad Pilsch

Geplaatst door Aad Pilsch (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda MX-5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kasperht (0), 17 jaar geleden

Zit het hitteschild van de katalysator nog op zijn plek?

Johanmx5 (0), 17 jaar geleden

Het kan zijn dat er wat hitteschilden verwijderd zijn rondom de uitlaat. Dit vanwege een bekende ratel/rammel die deze schilden wel eens willen geven. Op zich kan dat geen kwaad.

Waarschijnlijk heb je last van warme doordat de pookrubbers (2stuks) versleten zijn en de warme hierdoor direct langs de pook kan.

Ik had zelf ook dit probleem en heb bij de dealer 2 nieuwe rubbers besteld en geplaatst (eenvoudig klusje). De oude waren pulp. Scheelt een boel lawaai en scheelt een boel warmteafgifte. kost (geloof ik) rond de 5 a 6 tientjes. Plaatsen kan je prima zelf.

check deze link:

http://forum.mx-5owners.nl/viewtopic.php...

succes!

Aad Pilsch (0), 17 jaar geleden

Johan,

Bedankt voor deze link, had de oorzaak nooit bij de pookrubbers gezocht. Bij een wagen uit '92 zullen ze wel aan vervanging toe zijn dus ik weet wat me te doen staat in het weekje vakantie dat ik nog over heb :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda MX-5 of stel zelf een nieuwe vraag.