Mazda 626: Weerstand verwarming lambdasonde

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0

Bij de APK duurde het behoorlijk lang voordat de CO/Lambdawaarde binnen de norm waren (vergeleken met voorgaande jaren). Uiteindelijk wel in orde: CO 0%/Lambda 1.000
Daarom dacht ik aan problemen met de lambdasonde verwarming. Nu heb ik die doorgemeten en is 7ohm. Nu kom ik verschillende naslagwerken verschillende referentiewaarden tegen (14 / 10-40 / 6). Wie weet wat de waarde zou moeten zijn?

Kasper

kasperht

Geplaatst door kasperht (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

marcel7031 (0) PRO, 16 jaar geleden

Het hoeft niet zo te zijn dat de verwarming defect zou zijn, soms is wat langer flink warmdraaien nodig om de waarde bij een 4gas meting te halen om de uitlaat beter te reinigen. Zonder verwarming duurt het langer voordat de sonde goed werkt. De hete uitlaatgassen zorgen verder voor opwarming.
De exacte weerstand weet ik niet maar is enkele ohms. Je kan wel de voeding meten, daar wil nog wel eens een storing zijn.

kasperht (0), 16 jaar geleden

Marcel, dat klopt. Maar ik kwam gewoon met goed warme motor binnen. Dan is het (ca. 10 min. na aankomst meten) normaal 2x even gasgeven en de waardes zijn in orde. Deze keer duurde dat echt veel langer voordat het systeem ging bijregelen. Leek dus erop alsof niet de verwarming maar de uitlaatgassen de sonde aan het opwarmen waren en dat het daardoor langer duurde...

Ik zal de voeding eens meten, kan natuurlijk ook nog idd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.