Mazda 626: afstandbediening mazda 626 wagon 1998

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0

Hallo,

Sinds kort ben ik de trotse eigenaar van een Mazda 626 wagon uit 1998. De auto bevalt me goed. Hij heeft echter twee probleempjes die beide vaker bij dit type auto voorkomen want over beide problemen heb ik op dit forum al gelezen.
Ten eerste blijft het gaspedaal 'plakken' bij een koude motor. Remedie schijnt het schoonmaken van van het gasklephuis te zijn. Is zoiets makkelijk zelf te doen of kan ik daar beter even voor naar de dealer? Ten tweede doet de unlock knop van de afstandbediening het niet/slecht. (Ik heb een afstandbediening met zachte knoppen.) Ik heb de contactpunten schoongemaakt, een nieuwe batterij erin gedaan, een kartonnetje tussen batterij en deksel gedaan en de afstandbediening opnieuw ingelezen, maar niks helpt. Heeft iemand nog een idee?

Alvast bedankt voor de antwoorden!

Danne

Geplaatst door Danne (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kasperht (0), 16 jaar geleden

Schoonmaken gasklep is relatief simpel zelf te doen: aanzuigbuis bij gasklep loshalen. gasklep bij veer openduwen. met doek met carb.reiniger kan je vervolgens de koolaanslag wegpoetsen. Evt. als het redelijk snel terugkomt kan je het ook opschuren met heel fijn schuurpapier.

Denk dat je weinig meer aan de afstandsbediening kan doen behalve vervangen ben ik bang....

Danne (0), 16 jaar geleden

Kun je zo'n gasklephuis ook reinigen door een reinigingsmiddel aan de benzine toe te voegen?

Remke (0), 16 jaar geleden

[quote=Danne]Kun je zo'n gasklephuis ook reinigen door een reinigingsmiddel aan de benzine toe te voegen?[/quote]
nee, benzine wordt pas ver na het gasklephuis ingespoten. Het word gewoon poetsen met en tandenborstel, mischien een schuursponsje, doekje en carburateurreiniger.

Jack T (0) PRO, 16 jaar geleden

Hoi Rob, je moet de contactpunten op de print en de "zwarte koolstiftjes in het rubber" schoonmaken, dan zal die ut zeker doen.

Gr. Jack

Danne (0), 16 jaar geleden

@ Jack,

Bedankt. Hij doet het weer perfect.

Gasklepphuis heb ik inmidels gereinigd. Gaspedaal bleef een week niet 'plakken'. Na een week was het er weer :(

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.