Mercedes-Benz A-Klasse: 170 cdi 70 kw gegrol alternator of waterpomp

Bouwjaar: 2002

Bij stationair komt er een gegrom kant v-riem net alsof de waterpomp of alternator rollagers versleten zijn. Geef je een klein beetje gas is het geluid weg.Wagen komt morgen binnen, zijn de waterpomp en alternator gemakkelijk bereikbaar?Op het eerste gezicht niet.

geert3496

Geplaatst door geert3496 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

izzi (0) PRO, 18 jaar geleden

meestal zijn het de looprolletjes die je moet vervangen.en als het dan nog niet verholpen is is het de alternator waarschijnlijk.
waterpomp komt niet zo vaak voor

hbr (0) PRO, 18 jaar geleden

Zit een vrijlooppoelie op de alternator, als deze vastzit gaat de riem klapperen waardoor je vreemd geluid hoort, je kan erbij maar niet makkelijk.

Bevers (0), 18 jaar geleden

Je kan dit makkelijk weten of dat de vrijlooplager van de alternator versleten is of vastzit. Je zegt dat het geluid weg is wanneer je gas geeft. Maar is het geluid ook aanwezig wanneer je gewoon stationair draait? Indien het geluid zich vooral voordoet wanneer je bij hoge toeren het gaspedaal lost, dan mag je er inderdaad bijna zeker van zijn dat je in de richting moet zoeken van de vrijlooplager. Anders kunnen het inderdaad de spanrollen zijn, riem of waterpomp.
mvg

geert3496 (0) PRO, 18 jaar geleden

Vrijlooppolie zat vast, vervangen en probleem opgelost.Bedankt voor de tips.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.