Mercedes-Benz 190: 190 D schokt bij weinig gas geven

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Diesel, Motorcode: bijna 2 liter

hallo raadgevers, ik ben een tot voor kort zeer tevreden 190 diesel rijder. De auto van bj 92 heeft 350.000 km gereden en heeft het altijd probleemloos gedaan. De laatste tijd heb ik echter het verschijnsel dat als ik met weinig toeren in de eerste of tweede versnellin rij, en een beetje gas bij geef om iets te versnellen, de auto gaat schokken. Bij vol gas geven heb ik dit probleem niet. De motor levert verder zijn normale vermogen en bij hogere snelheid heb ik er geen last van. Stationair draaid de motor ook normaal.
Wie oh wie geeft mij de juiste tip ? Gr Frans

Frans3243

Geplaatst door Frans3243 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 190? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Roger10209 (0), 17 jaar geleden

Het schokken zit volgens my niet in de motor maar wel in de aandryflyn,rubbers of ophangingingsdelen stuk of speling

Harry4233 (0) PRO, 17 jaar geleden

als je gas geeft in zn vrij loopt ie perfect? dan zit het inderdaad in je aandrijflijn, of schokbrekertje op je brandstofpomp

Pattie (0), 17 jaar geleden

Kan zijn dat de motorsteun rubbers eraan zitten te komen, eenmaal bij snel optrekken is er een bij mijn 190D van 1993 kapotgescheurd, beide vervangen en gebonk is minder geworden, af en toe (zeldzaam) nog wel aanwezig, als deze koud is en optrekt.

Groetjes

Patrick

Frans3243 (0), 17 jaar geleden

Alle goede raadgevers bedankt, het bleek het schokbrekertje en een zwaar draaiende gasstang op de brandstofpomp te zijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 190 of stel zelf een nieuwe vraag.