Mercedes-Benz 190 diesel: Olie gebruik enorm

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2 liter

Sinds een maand doet mijn diesel een enorme pluim geven bij optrekken en volgas. Daarvoor heeft hij geen oliegebruik gehad. Laatste olie die is gebruikt is shell 5w - 40 voor ongeveer 20.000 km. Totaal nu 365dkm op de teller. Iemand een idee wat de oorzaak kan zijn? Hiervoor altijd Castrol 10w - 40 gebruikt voor 100dkm. De pluim zag je de afgelopen maand groeien.

Pattie

Geplaatst door Pattie (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 190? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Type Mercedes, motor, type met of zonder turbo, etc helpt al wat meer.

Verbruik je ook echt olie, of zie je de "turbowolk" bij het optrekken en volgas?

Iets oliegebruik is bij die km stand niet echt abnormaal, stevig optrekken en volgas geeft dan iets rook, maar dat kan ook de roetpartikels zijn die je dan uitstoot.

Beste indicatie is dan het bijhouden van het olieverbruik.

Cor

Pattie (0), 17 jaar geleden

Ja Cor even updaten. Het is een 190 diesel van 1993 een 8 klepper, dealer zegt dat deze onverwoestbaar zijn. Hij geeft geen sludgevorming als je de olievuldop opent. Koppakking zweet wel iets. Er is een hydrolisch klepstotertje dat al 120dkm tikt en langzaamaan erger wordt. Tikt nu ook al bij de 50 km/h.
Laatste keer merkte ik dat de oliedrukmeter meedeinsde op het stationair toerental van de motor, als de motor en olie echt warm is. Oliedrukmeter zakt dan tot onder de 1,5 Ikzelf begin steeds meer te denken aan de koppakking. Olieschraapveren geven niet zo snel op, binnen een maand. Als ik stevig doortrek op de snelweg, mogen de mensen achter mij mistlampen aandoen.

Groetjes,

Patrick

paulmichiel (0) PRO, 17 jaar geleden

100 procent koppakking, bekend euvel bij deze motoren bij deze symptomen. Vervangen is simpel bij deze motoren. Vervang gelyk de stoters ben je ook van het getik af.

Pattie (0), 17 jaar geleden

Paul, Ik vrees dat als de kop (kosten +- 1200E) eraf gaat dat er dan ook een koprevisie op losgelaten word, is dat de auto nog wel waard? De carroserie is verder in orde. Of doorsparen voor een C.

Patrick

paulmichiel (0) PRO, 17 jaar geleden

Koop geen C want de 190 is een veel betere auto.

Er zijn zat specialisten die een koppakking rond de EUR 750 kunnen doen. Koprevisie is vaak niet eens nodig, wel rekbouten vervangen. Ga in ieder geval niet naar de dealer maar naar een MB specialist, die kunnen deze motortjes dromen.

Ik weet niet waar je woont maar op Urk heb je Pul zitten, MB diesel specialist en 's ochtends brengen en 's middags weer rijden. Ben je denk ik voor onder de EUR 1000 klaar en kan je weer 3 ton ermee rijden.

Laat het wel snel maken want er kan een koelkanaal doorslaan en met pech heb je waterslag en kan je de motor weggooien.

Groet,

Paul

Pattie (0), 17 jaar geleden

Paul, ik ben woonachtig in Pijnacker (bij delft), misschien weet je iets in de buurt??

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Als de rest van de auto nog in goede staat is, laat dan dit blok maken, is inderdaad verder onverwoestbaar, goed voor de nodige tonnen.

En voor 1000 of 2000 euro koop je geen andere goede auto....

Succes,

Cor

paulmichiel (0) PRO, 17 jaar geleden

Zo in Delft zou ik het niet weten, echter in Nieuwerkerk a/d IJssel zit Twigt Trucks, handel in gebrukte bestelwagens, heeft veel MB ervaring en die doen ook wel een koppakking van een 190D die immers dezelfde motor heeft als de Sprinter 208D.

ahavelaar (0), 17 jaar geleden

autotechniek den Boer is een mercedesspecialist met ca 40 jaar ervaring en is
gevestigd in Sleeuwijk (vlak bij Gorinchem) Ook bij mercedesdieselspecialist
Hobo in Brakel (aan de overkant van de rivier tussen Gorichem en Zaltbommel)
kunnen ze deze motoren bij wijze van spreke met hun ogen dicht repareren.
mvg. Arie

Pattie (0), 17 jaar geleden

Thanks, voor de info, na kerst ga ik bellen en zaken regelen, ik rijd nog eenmaal met de auto naar een garage, en eventueel zelf de kop eraf halen. Als hij weer rijd laat ik het weten

Merci en fijne dagen,

Groet,

Patrick

Pattie (0), 17 jaar geleden

Heren, vreugde en blijdschap, koppakking vervangen en de hydrolische klepstotertjes ook. Klinkt als een klokje. Geen olie gebruik ende uitstoot meer!

Thanks en gelukkig nieuwjaar,

Groetjes,

Patrick

paulmichiel (0) PRO, 17 jaar geleden

Mooi Patrick en bedankt voor je terugkoppeling.

Nu kan je weer vele tonnen verder. Als je een goede 190 hebt koester hem dan, helaas zijn vele van deze modellen 'laatste, echte MB (samen met de W124) of 'gesjonnificeerd' of omgebouwd naar 'Berber uitvoering' .

Dit is vrijwel het enige wat er aan een OM601 stuk kan dus op naar het miljoen!

Groet,

Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 190 of stel zelf een nieuwe vraag.