Mercedes-Benz 300: 5 traps automaat schakelt niet naar 2,3,4,5

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 606 (300td 177pk)

Hallo, ik heb een mercedes G uitelkaar gehad en opgebouwd, alles werkt naar behoren alleen schakelt de automaat (5-trap) 722.611 niet naar 2,3,4 en 5. Het schakelen naar P,R,N,D gaat prima alleen blijft de bak in 1e versnelling staan. Ik heb het gevoel dat het een electronisch probleem is ( herkend de bak de stand van het gas pedaal niet of toerensensor o.i.d) Wie heeft er verstand van de preciese werking van de bak en waar ik het kan zoeken. (olie/filters etc. is o.k.)

abg

Geplaatst door abg (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 300? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Peter087 (0) PRO, 15 jaar geleden

Goedendag,

ik zou als eerste bij u garage de auto laten uitlezen vermoedelijk heeft u een elektronisch probleem!

met vriendelijke groet,

Peter

abg (0), 15 jaar geleden

Zo, alles werkt weer. Probleem: Versnellingspook was een tikkie krom geraakt en zodoende herkende de computer de "p" stand niet meer waardoor deze in noodloop ging. Pook met hulp een beetje bijgebogen, foutcodes uitgelezen en verwijderd,alles werkt weer perfect. Electronsche info van de versnellingsbak en versnellingspook moeten corresponderen. Iedereen bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 300 of stel zelf een nieuwe vraag.