Mercedes-Benz 300: 300 GE -->Zeer lang starten... en hoog stationair toerental

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3000cc

Het probleem is zoals de titel zegt. Soms start hij wel iets makkelijker wanneer hij koud staat. Maar zowiezo heb ik een stationair toerental van +/-1400 rpm. Starten duurt ongeveer 8 sec. Oja, heb het zowel op LPG als op Benzine wat het toerental betreft...starten doet hij zowieso op benzine he.
Kan iemand helpen?

Noah

Geplaatst door Noah (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 300? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Noah (0), 15 jaar geleden

Echt niemand die kan helpen?

Loutre (0), 15 jaar geleden

Lijkt erop of de stappenmotor, die de luchttoevoer regelt bij stationair, vast zit of defect is. Ik ben geen Mercedes kenner, maar er moet toch wel zoiets op of bij de inlaat zitten. Ding losmaken, met WD40 inspuiten en kijken of ie dan wel weer goed gaat lopen.

Noah (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor uw advies! Morgen ga ik dit eens doen en hopelijk is dit probleem dan opgelost... heb net gegoogled en weet intussen wat de "stappenmotor" is... Heb dit jaren geleden ook eens gehad met een BMW 520 24V dan ging het toerental zeer irritant op en neer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 300 of stel zelf een nieuwe vraag.