Mercedes-Benz A-Klasse: A170 CDI 1 slaat af.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: om668.940 1689cc

Gegroet,

Ik heb een probleem met een A-klasse 1.7 CDI. De auto start prima slaat ook meteen aan en slaat dan ptotseling af, dit afslaan gebeurt soms na een minuut of twee, soms ook na enkele seconden al. Na het afslaan kun je gewoon weer starten en ook dan loopt hij meteen weer om na enkele ogenblikken weer af te slaan, en het hele verhaaltje weer te kunnen herhalen. Auto uitgelezen: Geen enkele storingscode!!! De auto is hier gekomen nadat beun de haas de raildruksensor, en drukregelaar had vervangen en daarna vastliep op vastzittende verstuivers, deze heb ik mede door zijn gepruts en gebreek alle vier kunnen vernieuwen. Ook een nieuw brandstof filter gezet ivm. lucht in de leiding, dat is ook verholpen maar het probleem blijft. Normaal weet ik me met CDI's goed te redden maar nu weet ik het even niet meer. Ook de dealer heeft geen idee.
Iemand nog briljante ingevingen???????

Alvast bedankt!

co 1976

Geplaatst door co 1976 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

diko (0) PRO, 15 jaar geleden

kan je in de meetwaardeblokken niet zien waarom hij afslaat,bv raildruk te laag of verstuivers worden niet meer aangestuurd??
mvg Diko

co 1976 (0) PRO, 15 jaar geleden

Nee helaas, wij hebben dat "super"ding van snap-on en daar krijg je bij CDI1 alleen maar codes te zien geen data. Via OBD al wel gezien dat toerental sensor niet de boosdoener is deze blijft keurig signaal geven. maar dingen als raildruk enzo niet te zien. Ga vanmiddag naar de dealer, even samen kijken met hun testkas, waarschijnlijk weet ik dan in ieder geval meer waardes te noemen over het moment dat'ie ermee kapt.

co 1976 (0) PRO, 15 jaar geleden

Kom net van de Dealer. Foutcode synchronisatie nokkenas-krukas signalen, in overleg met chef werkplaats bij Benz besloten beide sensoren te vervangen, ga ik morgen doen, hoop dat het euvel dan verholpen is.

co 1976 (0) PRO, 15 jaar geleden

En opgelost, rijdt weer als een trein (zonder de vertragingen en uitval dan)!!!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.