Mercedes-Benz E-Klasse: aanjager voorruit

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 290td

wie weet of heeft ook een probleem gehad met de aanjager .er komt maar weinig lucht uit de voorruitkanalen.de koolstoffiters eruit gehad loste niets op.kortom een hoop kabaal van de aanjager maar geen wind.het betreft een climat control.zorgt een electro magnetisch ventiel voor een opening??uitlezen bracht geen foutmeldingen.

tinuske

Geplaatst door tinuske , lid sinds 14 jaar geleden

6 Reacties

MB PRO, 14 jaar geleden

De interieurfilters zitten achter het dashbordkastje, heb je die ook al vervangen?
mvg

spanbandje PRO, 14 jaar geleden

ik heb een keer zo`n probleem gehad alle filters ok, motor draaide voluit, auto had schade gehad waren de draden van de fan omgedraait dus draaide de fan de verkeerde kant op, de draden waren ook niet orgineel.

succes marcel.

tinuske, 14 jaar geleden

inderdaad heren de filters achter het dashboardkastje houden veel wind tegen.ik heb ze er uit gehaald en dat scheelde zeer zeker.inmiddels nieuwe besteld,en hoop dat ie dan blijft blazen zoals nu.meteen de motor gecontroleerd en was wat gecorrodeerd,gaf me meteen de gelegenheid het asje wat te smeren, ik dank jullie hartelijk voor het mee denken en hoop ook jullie van info te kunnen voorzien(hoewel ik meer verstand heb van de oudjes).nogmaals dank

marinus, 14 jaar geleden

Ik heb het idee dat wanneer ik het interncirculatie knopje in druk er meer herrie en ook meer lucht naar het raam wordt gevoerd. na het wegtrekkenvan de condens zet ik het weer uit. marinus

Hans4040 PRO, 14 jaar geleden

Tinuske,
controleer ook even de luchtinlaat onder de paravan aan de buitenkant van de voorruit.
Daar verzamelen zich vaak bladeren en modder die de inlaat verstoppen.
Ik heb het pas nog schoongemaakt bij mijn C-klasse , je kon er wel groente in kweken, zoveel modder.
Nog een bijkomend probleem: als deze inlaat helemaal verstopt zit , loopt het regenwater zo de kachel in en heb je water in de auto.

mvg,
Hans.

tinuske, 14 jaar geleden

hans bedankt heb gekeken maar was schoon,niettemin weer wat geleerd waarvoor dank.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.