Mercedes-Benz E-Klasse: controle lampje gloeispiralen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 6 cil turbodiesel

Heb 143.000 km op de teller staan. vanmorgen gaat na het starten ( motor loopt) lampjes uit. 15 sec daarna gaat het contrle lampje van de gloeispiralen weer branden.
ca 1 minuut daarna gaat het weer uit. Wie kan mij verklaren wat er mis is?

marinus

Geplaatst door marinus , lid sinds 15 jaar geleden

4 Reacties

mobiel, 14 jaar geleden

Zoals je het aangeeft is het ws een gloeispiraal defect.gr,Henk.

marinus, 14 jaar geleden

hoe lang gaan die gloei bougie's mee.? is wel een open vraag maar niet geschoten is altijd mis

mobiel, 14 jaar geleden

Op zich ,best wel een lange tijd.Heb die van mij vorig jaar vernieuwd,was ongeveer goed 200.000 km,Echter 3 maand later was er weer 1 stuk,reden niet duidelijk.

marinus, 14 jaar geleden

Henk, het was inderdaad een gloeispraal cilinder 1. als eerste heb ik de stekker van de gloeispiralen boven het linkerspatbord losgemaakt en met een draadje op de + pool en de respectivelijke aansluitingen naar de spiralen getest. cil 1 was de boosdoener. rot werk om de turboveerdeelbuis uit te bouwen. 2 verborgen boutjes waarik ternauwernood bij kon. daarna was het even sleutelen. na montage ging na het starten dat lampje niet uit. ik heb de reset knop ingedrukt en bij de volgende start bleef het wel uit. niet een werkje van een cent. bedankt voor de tip. marinus

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.