Mercedes-Benz S-Klasse: Accu loopt leeg W220 S320

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 3,2 V6

Vorige week nieuwe accu geplaatst nadat de oude (vermoedelijk) overleden was. 3 dagen later alsnog de accu leeg. Ben al aan het doormeten geweest met een analoge amperemeter ertussen geplaatst. Met het alarm erop in ruststand trekt hij tussen de 0,2 en 0,4 ampére. Alle zekeringen, relais en grote stekkers in de zekeringkasten er stuk voor stuk uit getrokken met vrij weinig resultaat. Het enige dat een klein beetje resultaat leek te geven was de 40A zekering van de wiper recess heating. Die dus voor het gemak er maar uit gelaten. Nu blijft er nog steeds 0,2 ampére weglekken en heb geen idee waarheen.

Nu viel mij op toen ik met de deuren op slot en het alarm erop in de auto zat dat het klokkenwerk in het dashboard ongeveer om de minuut een "tik" gaf waarna alle meters even bewogen en alles weer stil werd. Ook ging het display waarop de buitentemperatuur weergegeven wordt aan (zonder verlichting dus alleen te zien dmv een lamp erop te schijnen) Na 30 seconden ging het display weer uit tot na korte tijd alle wijzers weer bewogen. Dit lijkt mij niet een normaal iets of zijn er mensen die dit anders zien???

banne

Geplaatst door banne (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz S-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

banne (0), 13 jaar geleden

Update:

Ik weet nu dat er vlak na het op alarm zetten van de auto het verbruik op 0,5A ligt. Na verloop van tijd fluctueerd het verbruik tussen de 3,14 en 0,5 (zeer onregelmatig) iemand enig idee??

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

heb je die gemeten als je er zelf in zit of erbuiten staat??

banne (0), 13 jaar geleden

Ik kan de auto op slot doen en dan met de sleutel alleen de kofferbak openen zonder dat het alarm eraf hoeft

banne (0), 12 jaar geleden

OPGELOST!

De unit rechts achterin de kofferbak die de verlichting van de aanhanger aanstuurt bleek na loskoppelen en doormeten de accu leeg te trekken...gelukkig opgelost zonder tussenkomst van een dure dealer :-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.