Mercedes-Benz M-Klasse: acculaadlamp knippert zwak, onregelmatig tijden rijden

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: ML270CDI

Hallo Mensen,

Sinds gisteren heb ik het probleem, dat af en toe het acculaadlampje zwak, knippererend gaat branden onder het rijden, als je gas geeft gaat hij zwakker branden, als je gas loslaat dan weer wat feller. ( lijkt wel op een los contact )
lamp brand dus niet constant gewoon fel.

het probleem is gekomen nadat ik ongeveer een paar KM maximaal tegen de top heb gereden, toen ging hij ineens zwak branden,knipperen.
er is geen pijl uit te trekken er zit helemaal geen regelmaat in, dan bij 120 km, dan weer bij 80.

heb met een multimeter gemeten op de accu tijdens een draaiende motor, en ik krijg gewoon 14V dus hij lijkt wel gewoon te laden.

kan het zijn dat er ergens een sensor oid zit, bij de dynamo etc ??

alvast bedankt voor jullie antwoorden.

exorius

Geplaatst door exorius (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz M-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

vrijloopwiel alternator nazien (defekt is) vervangen -lading amp, nazien voltage was goed 14 v--regelaar alternator vervangen en sleepringen (rotor) nazien waarop koolbortels dragen niet ingelopen zijn --is het een water gekoelde laten herstelen of ruil kostprijs +/-1750€

exorius (0), 14 jaar geleden

oke bedankt voor de informatie, ga hier mee aan de slag

exorius (0), 14 jaar geleden

Probleem opgelost,
Stekker met dunne kabel die achter op de alternator zat, was wat doorgeschuurd, en maakte af en toe massa ( denk dat dit kabeltje voor de indicatie op het dashbord was ), kabel opnieuw gesoldeerd en geisoleerd. tot op heden is het lampje niet meer aan gegaan.

dus heeft me ongeveer alleen een half uur werk gekost, gelukkig minder dan de 1750,- die in de eerdere mail vermeld werd :)

ps: Willy9 bedankt voor je reactie, zodat ik in de goede richting van het probleem kon zoeken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz M-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.