Mercedes-Benz M-Klasse: ratelend kloppend geluid uit versnellingsbak/verdeelbak

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 230

Hallo:

Herkent iemand dit probleem? Een mercedes ml230 met handgeschakelde 5-versnellingsbak, bj '98.
Auto blokkeert soms bijna bij wegrijden in achteruit en overige versnellingen, alleen in de 4de versnelling nog enigszinds rijdbaar. Zwaar kloppend geluid uit versnellingsbak maar lijkt ook wel uit verdeelbak te komen of het geluid plant zich voort naar daar??? Geluid is al aanwezig bij stationair draaien vd motor, neemt toe met toerental, koppeling ingetrapt geluid weg (prise-as draait dan niet) Ga ruilbak monteren maar vroeg me af of iemand ervaring heeft met soortgelijk probleem? En er zit al aardig wat speling in de tussenbak als ik aan de assen draai en hoor daar ook de tandwielen nogal luid draaien (met stilstaande motor) Gebruikte bakken bijna niet te vinden in Nederland omdat dit type bijna alleen in Duitsland en Belgie geleverd is, en als ze te vinden zijn voor veel geld, staat niet echt in verhouding tot een ruilbak.....
Iemand ook enig idee hoeveel werk er in gaat zitten? Lijkt mee te vallen. Tussenbak en versnellingsbak in éen keer verwijderen of eerst tussenbak weg en dan versnellingsbak???

Uitlaatspruitstuk lekt ook op voorste cilinder, waar de bocht op de pasplaat komt, schijnt ook vaker voor te komen bij bepaalde type's? is het te repareren of wordt het gewoon een nieuw spruitstuk?

Hoor graag jullie mening.........Vast bedankt!!!

cb VW

Geplaatst door cb VW (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz M-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

bij dealer prijs vragen --ruilprijs is -- prijs ruilbak min aftrek van de schrootprijs(terug name oude bak) plus garantie vergelijk maar eens met 2de hands ( met onbekend verleden ) --eventuweel in belgie prijs vragen--- demontage en montage is makkelijk te doen--wel wat zwaar daar ze tesamen worden gedemonteerd
spruitstuk vervangen

cb VW (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo willy9;

Hebben een ruilbak uit Duitsland met 1 jaar garantie. Dus als ik je goed begrijp de tussenbak aan de versnellingsbak gemonteerd laten voor te de en monteren? Bak moet nog afgevuld worden, 75W90 GL5 olie zou er in mogen werd verteld door leverancier? Dealerprijs voor alles inclusief tussenbak en montage denk meer dan 6000euro.
Ga beginnen met versnellingsbak en eventueel later nog tussenbak als nog niet goed is. Komt dit probleem vaker voor bij deze type's?
Enig idee wat een uitlaatspruitstuk kost? Dacht het eventueel te lassen maar kan niet rondom erbij?

Vast bedankt voor meedenken!!

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

niet dat ik weet lager uitgelopen????
heeft u geen € teruggave van u oude bak gekregen of is dit de prijs alles al verrekend--klop gemonteerd loshalen en ruil ook terug gemonteerd terug plaatsen --koppeling ontluchten best langs onder naar boven olie (remolie) pompen met
oliehandpompje geeft beste resultaat voor ontluchten
best uitlaatspruitstuk vernieuwen -- lassen geef toekomst gericht geen te best resultaat en gekunt er ook moeilijk rondom erbij -- prijs dealer vragen ps--olie versnellingbak en verdeelbak zijn afzonderlijk

Siem Bijman (165) PRO, 14 jaar geleden

Forum » Topic » Post Mercedes-Benz » ratelend kloppend geluid uit versnellingsbak/verdeelbak » Post #655272
Report by cb VW
Hebben zelf een revisie-bak gezocht, ga deze zaterdag monteren, als je dit bij de dealer moet laten doen is die auto technisch total-loss. Overigens alle begrip voor de dealer!! En idd nu geen garantie..........Weet dat de tussenbak weer andere olie is. Mag in de versnellingsbak wel die 75W90 GL5?? Zal best doorwegen ja die twee bakken aan elkaar gemonteerd maar we gaan proberen.

Bedankt voor support willy!!! Alle informatie welkom!!cb VW: dit heb ik maar even hiernaartoe gekopieerd, want stond bij onze rapportage geplaatst.

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Forum » Topic » Post Mercedes-Benz » ratelend kloppend geluid uit versnellingsbak/verdeelbak » Post #655325
Report by cb VW
Hallo:

Versnellingsbak gemonteerd en grootste probleem verholpen, verdeelbak en differentieel nog wel hoorbaar maar acceptabel (zeker met grote bedragen in achterhoofd.....)
Spruitstuk gelast en dichtgesmeerd maar moet idd eigenlijk een nieuwe op
Iedereen bedankt voor bijdrage!! Ook Siem...........:-)


Post verplaatst door Moderator. Stond bij de rapportageafdeling.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz M-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.