Mercedes-Benz Sprinter 2014: Achteruitrij camera werkt niet na installatie

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 651.955, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 120

Goede middag. Ik heb hier een sprinter uit 2014 waar ik een aftermarket achteruitrijcamera heb geïnstalleerd. Deze heeft een 4 pins connector waarbij een verloop zit met een vertakking. 1 is tulp met verloop naar fakra naar de originele radio. En de 2e is een soort boxkabel waarbij rood plus moet hebben en zwart massa.
Kan niet moeilijk zijn zou je zeggen. Maar als ik alles aansluit zoals het hoort heb ik helemaal geen beeld. Hij reageert helemaal nergens op. Het gaat om een ry2350 radio. Zie ik iets over het hoofd? Krijg wel gewoon 12v tot aan de camera. Iemand hier ervaring mee? Mvg Ramon

Ramon Markelo

Geplaatst door Ramon Markelo PRO , lid sinds 12 jaar geleden

2 Reacties

Het Problemcar Team PRO, 8 maanden geleden

Dag @Ramon Markelo,

Via Twitter kregen we nog de suggestie door of het aan de radio instellingen kan liggen. Wellicht heb je er iets aan!

check

Beste antwoord, geplaatst door Ramon Markelo PRO, 8 maanden geleden

De camera werkt. Het zat hem in het inleren van de radio. De camera schakelt nu wel in.
maar nu het volgende probleem. Het beeld springt heen en weer en trekt horizontale strepen. Het is net of de videokabel gestoord wordt. Heb de camera al direct achter de radio gelust zodat de kabel in de auto geen storing kan veroorzaken. Maar het probleem blijft. Iemand idee?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!