Mercedes-Benz Sprinter 2017: ad blue

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: 642.896, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 140

Het volgende probleem doet zich voor : na het vullen van de Ad BLue tank, nog voordat de auto aangeeft dat die gevuld moet worden, geeft de auto niet aan dat deze vol zit. Wel blijkt er toch ergens gemeten te worden dat het niveau tijdens het rijden wel degelijk zakt. En op een gegeven moment krijg ik alsnog het bericht te zien dat Ad Blue bijgevuld moet worden. Terwijl de tank dus nog zo goed als vol zit.
Bij de Mercedes dealer laten uitlezen maar zij kunnen het probleem niet vinden laat staan aanwijzen wat er mogelijk defect is.
Bij langer in de file te hebben gestaan met lopende motor ging ineens het waarschuwingslampje uit en bleek de auto een half gevuld Ad Blue aan te geven. Dus nog steeds geen correcte niveau aanduiding. Inmiddels op de lange terugreis alsnog het waarschuwingslampje aan dat meld dat er bijgevuld dient te worden terwijl deze aanduiding er nog steeds ca een halve tank er naast zit.
Loop ik nu het risico dat er startproblemen gaan ontstaan terwijl er wel degelijk voldoende Ad Blue in het bankje zit ?
Waar zit die sensor en hoe werkt deze als hij niet goed het niveau zit maar wel aangeeft dat er verbruikt wordt?

Sprinter319

Geplaatst door Sprinter319 PRO , lid sinds 3 maanden geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 3 maanden geleden

Haal de accu minklem er eens af en wacht even , let wel op radiocode indien van toepassing.

    Dat is meerdere malen gedaan. Meerdere nachten zelfs. Geen effect. Alle drie de plugs/stekkers op het ad blue tank zijn er zelfs af geweest . Met en zonder spanning. Bij later weer inpluggen bleek de niveaustand nog steeds op 1/4 staan terwijl het tankje zo goed als vol zit. - Sprinter319 PRO, 3 maanden geleden

Astra17tds, 2 maanden geleden

De sensor zit in de AdBlue tank zelf en deze is ultrasone. Bij de dealer kunnen ze deze wel opnieuw aanleren nadat deze volledig vol is.
Maar als de sensor stuk is moet de tank vervangen worden want deze is niet apart te verkrijgen en dit is een redelijk prijzig stuk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.