Mercedes-Benz 220: Afstandsbediening startonderbreker probleem

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2

Hallo,

Ik heb hier een mercedes e220 diesel staan. Nu is het volgende aan de hand:

Als ik de auto op slot zet krijg ik hem met de afstandsbediening niet meer van het slot, tenzij ik de + pool van de accu los haal en weer aan sluit. Maar de accu zit in de auto en is dus onbereikbaar als de auto op slot staat. Ik kan de auto met een reservesleutel wel openen maar daar gaat het niet om. Ik moet iedere keer de accuklem loshalen voordat ik ook maar kan starten. Anders gaat het alarm af.

Ook heb ik nu een aantal keren meegemaakt dat wanneer ik wil starten, de lichtjes in de binnenspiegel om de beurt knipperen. Batterij van de afstandsbediening is vervangen. Geen resultaat.

Op dit moment laat ik de auto s'nachts los staan. Zodra ik s'ochtends bij de auto kom doe ik het achterportier aan de zijde van de accu open en druk vervolgens de auto op slot. Vervolgens haal ik de accupool los en zet hem er weer op, haal de auto van het slot met de afstandsbediening en kan hem vervolgens gewoon starten.

Het is net of kan ik de afstandsbediening maar 2 keer gebruiken per reset. 1 keer van het slot en 1 keer op het slot. Daarna weigert de afstandsbediening iets te doen totdat ik de accuklem weer los en vastzet. Wat is dit? K-40 relais probleem? Afstandsbedieningprobleem? Alarm probleem?

In ieder geval niet de batterijen in de ab of de ring bij het stuur.

Graag jullie reactie.

Groet,

Bas

Bas1980

Geplaatst door Bas1980 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 220? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4040 (320) PRO, 13 jaar geleden

Heb je, na het vervangen van de batterij, de afstandsbediening opnieuw aangemeld op de auto?
Dat doe je door de afstandsbediening op de spiegel te richten, 2x op de openen knop drukken en dan binnen 10 seconden het contact aanzetten met de sleutel.
Nu is de afstandsbedienig weer aangemeld op de auto.
Om beurten knipperen van het rode en groene lampje in de spiegel wijst op een (bijna) lege batterij.
Als het nu nog niet goed werkt, is er iets anders aan de hand...misschie dan laten uitlezen bij de dealer.

mvg,
Hans.

Bas1980 (0), 13 jaar geleden

Dat heb ik inderdaad gedaan. Om zulk soort vragen te vermijden heb ik geplaatst dat ik de batterijen had vervangen. Maar in ieder geval goed bedoeld! Dealer wil hem niet uitlezen. Heeft met een achteraf ingebouwd alarm met startonderbreker te maken zeggen ze. Beginnen we niet aan. We weten al dat er geen foutcode uit komt was het antwoord. Het alarm, startonderbreker enz. zit er dus wel af fabriek in! Toevallig weet ik al wel dat wanneer het k-40 relais kapot is, er geen foutcodes komen.

Hans4040 (320) PRO, 13 jaar geleden

"Om zulk soort vragen te vermijden "....??
Wij proberen jou te helpen en door te vragen komen er misschiem dingen boven water die kunnen helpen bij het oplossen van het probleem.
Trouwens, bij Wensink kan je de auto gewoon laten uitlezen, want alle Mercedessen van dat bouwjaar heeft een af fabriek startonderbreker.
Alarm is een ander verhaal, dat is niet standaard.

mvg,
Hans.

Bas1980 (0), 13 jaar geleden

Hans,

Was niet bedoeld om commentaar te geven.

Wensink wil de auto dus niet uitlezen. Maar aangezien het vaak een K-40 relais probleem is vroeg ik me af of dit het probleem kan zijn. Dat scheelt me het uitlezen.

Groet,

Bas

isar (0) PRO, 13 jaar geleden

optie--alarm eens afkoppelen (welk alarm staat er in) -- -- eventuweel bij een mercedes servicepunt te laten doen-onderschat deze vakmonteurs zeker niet -kwaliteit stukken hoger als veel dealersmonteurs zou niet mogen maar is de werkelijkheid.
suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 220 of stel zelf een nieuwe vraag.