Mercedes-Benz Vito: alleen bij warme motor een slechte start

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 112cdi

Hallo, aan alle leden van problemcar.Ik heb een merkwaardig probleem.Na een nachtje staan en ook s'avonds na de werkuren (dus steeds bij koude motor) heb ik een direct en perfect aanslaan van de motor. Wanneer ik na een rit en dus bij warme motor durf het contact af te leggen heb ik heel veel moeite om hem terug aan de praat te krijgen met als gevolg na vele malen te proberen , de batterij het opgeeft.Voor de rest werkt alles perfect en heb ik het volle vermogen.Wie erkent dit probleem?Alvast hartelijk dank voor de eventuele reakties !!!

pistachken

Geplaatst door pistachken (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jean (0) PRO, 17 jaar geleden

zoals jij het fenomeen beschrijfd ,heb ik bij een vito al eens ondervonden,het lag bij het zwarte plastick koppelstukje van de brandstofleiding boven op het dieselfilter dat niet goed aansloot,na dat het filter vervangen was

dennis.schaap (0) PRO, 17 jaar geleden

Kan ook een inwendig lekkende injector zijn. Of de afdichtiringetjes van het raildruk regelventiel.

pistachken (0), 17 jaar geleden

Dag JEAN en DENNIS,sorry voor de late reactie ,maar ik heb alleen internet op het WERK.In het weekend heb ik de afdichtingen van het raildruk regelventiel vervangen maar echter zonder resultaat.Ik heb een andere mazoutfilter liggen die ik het komende weekend zal vervangen(zelf heb ik geen aanzuigpomp en ik kan die dan even lenen).Op aanraden van een vriend (ook nen zelfsleuteraar en vito-rijder)heb ik een nieuwe batterij(75AH) pararel geschakeld op de bestaande (100AH). Deze batterij had ik nog staan en heb dus weinig te verliezen om dit even te proberen.Nu maandagmorgen op het werk heb ik terug gestart na een kwartiertje stilstaan en het was direct aanslaan.Ik heb dus terug wat hoop.Ik hou jullie verder wel op de hoogte van de afloop. Bij het bestellen van de dichtingsset (A0149977045) kreeg ik ook 1 SEAL RING (A000997704464)
voor het regeldrukventiel .Wat moet er gebeuren met dit ringetje ???Nog eens hartelijk bedankt voor jullie reactie en zeker tot wederhoren.Via deze site ben ik al wat meer vertrouwd met mijne vito.Een pracht van een camionette maar toch niet HET VAN HET qua techniek. Ik hoop in de toekomst ook eens een ander te kunnen helpen via deze weg...GROETJES!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.