Mercedes-Benz 300: auto hapert bij snelle aceleratie

Bouwjaar: 1991

hallo allemaal ,

ik heb een 300e 24v van 1991 met een nieuw model motor,
als ik bij op trekken de gas te snel induw dan wilt hij niet vooruit komen en begint te haperen als ik dan het gas te rug neem is het weer goed en hem gelijdelijk induw is er geen probleem en blaast dan gewoon , ook start hij smorgens nooit in een keer, hij valt dan na hij gestart is na 10-15 sec. gewoon uit, bij de 2 de keer start hij ook weer gewoon en blijft dan ook gewoon draaien, als ik hem dan ook meteen wil verplaatsen wilt hij uitvallen zodra ik gas geef wel rustig is het o.k.,
eens hij een kilometer of twee gereden heeft is er niets aan de hand,,, ja dan alleen als ik vol gas trap krijg ik weer het probleem zoals hierboven genoemd

is er iemand die mij professioneel kan adviseren??

Alvast bedankt voor jullie genomen moeite,

groeten omer

omer8267

Geplaatst door omer8267 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 300? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

RDijkstra (0), 18 jaar geleden

valse lucht, door lek in uitlaat circuit of een lek in inlaat circuit.
Uitlaat verder OK?

omer8267 (0), 18 jaar geleden

Ik heb inderdaad een klem niet op de achterpot,zou het niet iets met de benzine kunnen zijn of injectie sysyteem??de uitlaat is verder ok.
groeten,

RDijkstra (0), 18 jaar geleden

De klem op de achterpot hoort er wel om te zitten maar dat mag niets uitmaken met valse lucht.
Aan het inlaatcircuit zitten verschillende vacuum slangen deze zou ik eens controleren op scheurtjes of ze zijn poreus.

Een 4-gasmeting geeft ook uitsluitsel of je mengsel goed is samengesteld, een te rijk mengsel (door te veel benzine of te weinig lucht) of een arm mengsel (door te weinig benzine of te veel lucht).

Verder kun je een aantal sensoren doormeten of ze de juiste waardes doorgeven.

groeten,

flow (0), 18 jaar geleden

ik heb mijn mercedes laten uitlezen omdat ik het zelfde probleem heb en daar kwam het volgende uit GEMIECH ZU MAGER (mengsel te arm) met daar onder het advies de lambda signaal te kontroleren ook heb ik het probleem dat de toerental niet mooi is hij korigeerd konstand.het is niet veel maar toch,ik ga een nieuwe lambda erin draaien,en kijken of het iets opleverd.ik laat wel iets horen.

omer8267 (0), 18 jaar geleden

hoi,
Nee dat heb ik gelukkig niet, hij loopt altijd als een zonnetje, mooi op de 600 touren, dit lekker rustig voor die motor 6-cilinder natuurlijk,...ja alleen in de ochtend bij koude motor.
ik dacht dus misschien aan de benzinefilter of luchtfilter dat die heel erg vuil zijn!!Want de luchtfilter is namelijk heel erg vuil en bezine filter weet ik niet??

groeten omer

autoxpert790 (0) PRO, 18 jaar geleden

motoren zijn ook erg gevoeling voor bougies kabels verdeelkappen etc, en check inderdaad je vacuum, ook onder op de injectieunit, ligt er vaak af en zie je zo 123 niet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 300 of stel zelf een nieuwe vraag.