Mercedes-Benz E 290 TD W210: auto slaat zo af onder rijden!!

Bouwjaar: 1996

Klant komt in werkplaats met volgende klacht: de auto slaat zo af onder rijden! Hij zet daarna kontakt aan uit en reset de startblokkeering en daarna start hij zo weer en loopt weer goed. Kan daarna gewoon weer rijden. Kan zijn dat hij er dan gewoon geen last van heeft en dan zo in een keer weer wel!! Herkent iemand dit probleem?

Roy10511

Geplaatst door Roy10511 PRO , lid sinds 17 jaar geleden

7 Reacties

arnold690 PRO, 17 jaar geleden

Ik denk de brandstofklep in de pomp ...paar keer cleaner in de tank proberen

Autobedrijf Luik B.V. PRO, 17 jaar geleden

Ja, start module rechts in module box is vaak de boos doener.

Deze module voorziet ook voedingsspanningen van bepaalde componenten. Contactjes van de inwendige relais branden in waardoor grote overgangs weerstand ontstaat.

Roy10511 PRO, 17 jaar geleden

He, we gisteren reininger in de tank gedaan, en vanmorgen nog ff naar de dealer geweest voor het uitlezen, daar kwam uit dat er een los contact zat tussen computer en brandstofpomp. Maar deze start module zit die rechts onder motorkap?? Waar de rest van de computer ook zitten?? En nu computer vervangen??

De klant had het probleem 2 keer gehad! Ik heb wel met de kabels heen en weer gebungeld maar gewoon door blijven lopen! Klant probeert het ff. Dus graag ff antwoord over deze module box. Alvast bedankt.

Autobedrijf Luik B.V. PRO, 17 jaar geleden

Het is mogelijk dat deze start module (K40) ook de boosdoener is van het afslaan vaak gaat dat ook gepaard met het niet willen starten. Deze module is niet zo duur en ik denk dat ik er zelf wel al 14 heb vernieuwd. En het klopt dat deze bij de andere computers zit het is de voorste met de zekeringen er op.

Roy10511 PRO, 17 jaar geleden

He het viel me wel op dat als je de startblokkeering hebt gereset en wilt starten dus de sleutel op starten het ff duurt voordat hij begint met starten dus niet direct! Een seconde later dus. Kan ook 2 sec zijn. P.s. als je deze kast vervangt moet je deze nog programmeren of is het stekker er in en het is oke? Dan weet ik dat vast. Maar auto is terug bij klant en we wachten ff af! Alsvast bedankt voor de reacties! Als ik meer weet horen jullie van me!

Autobedrijf Luik B.V. PRO, 17 jaar geleden

Het is eigenlijk een heel simpel kastje met een handje vol relais erin. Je kunt hem zo vervangen en het hoeft niet geprogrameerd te worden.

hendriks4311 PRO, 17 jaar geleden

nog goedkoper en net zo makkelijk is maak kastje open en soldeer de relaisvoetjes opnieuw en kees is klaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.