Mercedes-Benz W124, 200d: Ruitenwisser mechaniek

Bouwjaar: 1993

Ruiten wisser gaat langzamer lopen. Wil het overbrengings mechanisme smeren, maar weet niet hoe je dit open kunt maken. Wie kan me dit vertellen.

hvanleeuwen

Geplaatst door hvanleeuwen , lid sinds 17 jaar geleden

4 Reacties

dmdh PRO, 17 jaar geleden

wat u kunt proberen : aan de ruitenwisserarm richting mechaniek zit een kapje dat kapje dient te worden gedemonteerd deze zit geklikt( eerst de zijde los) die het verst van het r-w blad zit.

onder dat kapje zit een soort asje de r-w arm zit met een inbus 5 boutje vast aan dat asje dat asje word meestal vies met als gevolg dat het wissen langzamer gaat.

wat ik altijd doe het asje goed schoonmaken en met vet insmeren alles weer monteren en dan gaat hij weer als een nieuwe..

meestal werkt dit!!!

het zou ook het eind van het ruitenwisser mech kunnen zijn!!!

de toekomst zal het leren/...hvanleeuwen, 17 jaar geledenBedankt voor je tip. Hij werkt een stuk beter, echter nog steeds langzamer dan voorheen. Is er ook een mogelijkheid om het excentriek mechanisme te smeren, kun je die omkasting open maken? Als dat openmaken niet gaat, wil ik er aan de bovenkant een gaatje in boren en hem met vet vullen.

izzi PRO, 17 jaar geleden

je kan dit mechanisme ook inwendig smeren,men moet daarvoor wel de wisser kompleet uitbouwen.maar wel opletten om de wisserarm terug op zijn juiste positie te zetten.

veel succes

arnold690 PRO, 17 jaar geleden

Meestal tijdelijke oplossing,motortje wordt moe...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.