Mercedes-Benz E-KLASSE: VERVANGEN REMMEN

Bouwjaar: 2003

Bij het vervangen van de voorste remblokken is er speciaal gereedschap nodig om ervoor te zorgen dat de cilinders niet bekrachtigd worden. Ik heb gehoord dat het ook zonder speciaal gereedschap kan gebeuren. Maar hoe ?

dupl-u-5894-5dd147822c8dd+diesel

Geplaatst door dupl-u-5894-5dd147822c8dd+diesel PRO , lid sinds 17 jaar geleden

6 Reacties

desire PRO, 17 jaar geleden


dmdh PRO, 17 jaar geleden

om bij een Mercedes type 211 remdelen te kunnen vernieuwen moet voorafgaand aan de werkzaamheden met de stardiagnose het SBC uit te worden geschakeld.

SBC = Sensotronic Brake Control.

zover mij bekend is dit alleen mogelijk met de Stardiagnose.


mbax PRO, 17 jaar geleden

nee hoor dmdh desire verwijst naar de goede link ik heb daar al eens uitgelegd dat dit ook zonder star kan maar dit is wel een hoop werk diesel als je het precies wilt weten zal ik maandag wel even een uitdraai van wis maken en het aan je door sturen of faxen

desire PRO, 17 jaar geleden

kan ook perfect met bosch kts

dupl-u-5894-5dd147822c8dd+diesel PRO, 17 jaar geleden

Inderdaad met de KTS lukt het maar collega garagisten hebben gehoord dat het ook kan zonder diagnose-programma's.

jopie5866, 17 jaar geleden

Je kunt de remmen ook zonder speciaal gereedschap vervangen dan moet je de deuren dicht houden en om daar zeker van te zijn de auto op slot zetten. Elke keer als de auto van slot gehaald word of de deur opengemaakt word tes het sbc zichzelf en drukt de blokken even aan tegen de schijf. door uit te sluiten dat dit gebeurd kun je gewoon zo de blokken vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.