Mercedes-Benz Vito: automaat

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2300

De automaat schakelde altijd probleemloos maar sinds korte tijd schakeld hij onregelmatig. Ik ben een rustige rijder, met wegrijden geef ik weinig gas en als hij dan net boven de 60 km.is, schakeld hij naar vier. Maar af en toe blijft hij b.v. van 2 naar 3 lang in zijn 2 hangen ondanks gas minderen schakeld hij niet met wat flink gasgeven bij gaat het dan weer wel, zo ook van 3 naar 4. Soms doet hij het wel goed soms niet, maakt ook niet uit of hij warm of koud is. Wie heeft een idee en wat kan ik er aan doen.
bij voorbaat dank gr.cdewijk.

cdewijk1555

Geplaatst door cdewijk1555 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

vwfan (5) PRO, 16 jaar geleden

zit er genoeg olie in??

cdewijk1555 (0), 16 jaar geleden

Kan geen pijlstok vinden geinformeerd bij mb die zeggen, olie hoeft niet ververst te worden als hij niet lekt is het goed. Lekken doet hij beslist niet hele motor en bak zijn droog. Kan ik toch maar beter wel verversen?
gr.cdewijk.

Gaston (0), 16 jaar geleden

Zelfde probleem gehad: de batterij leverde niet meer voldoende spanning;
Batterij vervangen en probleem was opgelost.

cdewijk1555 (0), 16 jaar geleden

Hallo gaston,
dank je voor de reaktie. De auto start altijd vlot ik heb geen kenmerken dat de accu zwak zou zijn, aan de andere kant als de motor draait en de dynamo laad bij moet je toch altijd voldoende spanning hebben dacht ik zo ondanks dat je accu zwak zou zijn. Maar toch bedankt.
gr.cdewijk.

TinoS (0), 16 jaar geleden

Dat olie nooit vervangen moet worden is niet zo, ik rij zelf taxi en bij ons vervangen ze elk jaar de bakolie en als het kan ook de filter.
Ik heb nog een ander vraagje de batterij bedoelje daar meer de accu?
wat ik heb als de auto start en hij loopt bijvoorbeeld de binnenverlichting zwak brand en als ik gas geef voor het feller?
Tino

cdewijk1556 (0), 16 jaar geleden

Hallo Tino,
bedankt voor je antwoord, bij deze vito zit geen aftapdop, aftapdop is gelijk vuldop en het juiste peil van de olie, hij heeft ook geen filter, bij verschillende mercedes dealers geinformeerd bak hoeft niet ververst te worden, heb het toch gedaan maar het maakte geen verschil. Heb hem toen laten testen aan de kast, er was 1 foutmelding remschakelaar, heb deze vernieuwd en hoe het mogelijk is weet ik niet maar het euvel was over, ze vertelde daar dat deze schakelaar verschillende functie's heeft, maar begrijpen doe ik het niet. Als ze over de batterij spreken is dat het zelfde als de accu.
Wat jij zegt over de binnenverlichting dat klopt, als je de auto gestart hebt laad de dynamo niet meteen bij dat duurt even, ik heb bij mij een accuconditiemeter in gebouwd met ledjes, als accu zwak is brand er een rood ledje, accu goed brand er een groene en als de dynamo laad branden er 3 groenen. Dus als ik de auto start brand er gewoon 1 groen ledje na even wachten komt de twede er bij en dan de derde, maar als ik start en geef gelijk gas dan branden ze ook alle drie gelijk. accu geeft 12 volt maar de dynamo 13,8 /14 volt van daar dat als de dynamo laadt het licht helderder brand.
gr.cdewijk

TinoS (0), 16 jaar geleden

Oké, ik heb ook problemen met me bak ik ga hem maar laten uit lezen, en wat dat olie verversen betreft slecht kan het nooit zijn en ik weet dat er minder bak problemen voorkomen, overgens rijden wij in de stad dus dat is ook meer slijtage

vwfan (5) PRO, 16 jaar geleden

bij een vito zit er wel een aftapplug die zit precies achter een waterpijp.

cdewijk1556 (0), 16 jaar geleden

Bij mij hebben ze de bak leeg gezogen, maar ga toch nog eens kijken bedankt.
cdewijk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.