Mercedes-Benz E-Klasse: Automaat

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: E50

De automaat van mijn E50 komt niet uit z'n 2. Schakelt wel in P/R/N. Probleem eerder gehad, toen storing verwijderd via computer. Kan ik de auto zelf resetten? Ik heb de + kabel al ongeveer een half uur met de - pool vebonden gehad. Dit hielp niet. En wat kan de oorzaak zijn?
Vriendelijke groeten, Marco.

Marco13

Geplaatst door Marco13 , lid sinds 13 jaar geleden

6 Reacties

jeffie, 13 jaar geleden

de dealer moet de bak niet reseten maar uitlezen en dan de uitgelezen fouten maken

sunchaser31, 13 jaar geleden

Hallo,

Ik heb een E300 TD uit 1998, het probleem is dat de auto soms wanneer ik stil staat niet weg wil rijden ook niet in zijn achteruit.
Het is een automaat.
Pas als ik motor heb uit gezet en weer opnieuw heb gestart doet alles weer. Heb toen de printplaat van de bak vernieuwd en heb sinds dien geen probleem. Als ze de onderplaat hebben afgehaald kijk of je stukjes metaal ziet tussen de olie als dat het geval is ben ik bang voor revesie. Maar ik denk dat het je printplaat is. Kost bij de dealer voor een W210 E300 150 euro incl. Ik hoor het wel van je?

Veel geluk.

Marco13, 13 jaar geleden

Hoi,

bedankt voor de input. Bij de garage is een electronische storing geconcludeerd, die zal worden verholpen door de printplaat te vervangen. Echter de garagehouder dacht aan €350 voor de printplaat exclusief montage. Vergist hij zich of heb ik een apparte dure plaat nodig? En is er een truuk om de auto te resetten?

Groet, Marco.

sunchaser31, 13 jaar geleden

Hallo,

Ik heb de printplaat bij de mercedes dealer in Rotterdam gehaald kost 147 euro ex. Maar krijg er korting op dus kam ik ongeveer op 150 euro. Als ze de plaat gaan verniuwe moet je gelijk alles meenemen dus automaatbak olie en de filter. Bij een car in rotterdam ze hebben heel veel ervaring met mercedes bijna 90 % van de auto die binnen komt zijn mercedesen van oude tot heden. En is wat goedkoper dan de dealer, soms stuurt Victoria auto naar hun. Maar totaal kwam ik op 300 eur alles. Ik weet niet alleen of de printplaats van een E50 anders is. Ik hoop dat het je lukt, zijn van die klote ding bij een auto. Mocht je de adres willen hoor ik het wel van je.

M.M

Marco13, 13 jaar geleden

Hoi Mo,

had al even met garage gebeld, zal inderdaad waarschijnlijk in totaal zo´n 350 Euro worden. Hoop dan auto 100 procent in orde te hebben, want heeft me al heel wat gekost. Bedankt voor info.

Groet, Marco

Marco13, 13 jaar geleden

Hoi,

printplaat inmiddels vervangen. Tot nu toe geen problemen. Ik wil dit onderwerp afsluiten, en hoop op geen narigheid meer.

Groet, Marco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.