Mercedes-Benz E-Klasse W210: Tankvlotter

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 290td

Beste,
Sinds kort doet mijn brandstofmeter vreemd. Bij volle tank of half vol, Slaat hij naar minimaal en gaat het lampje van me reserve ook uit. Soms komt hij vanzelf op juiste waarde tijdens rijden.

Ik heb het vermoeden dat me vlotter defect of vies is. Maar kan deze niet vinden. Heb onder de achterbank en kofferruimte gezocht maar kan niets vinden.
Het is toch niet zo dat ik de tank moet demonteren? Er loopt wel een draad met stekker linksachter naar voren toe. Die kom recht uit de vloer.

Wie o wie kan me goede raad geven?

Alvast bedankt.

JonasPeugeot106

Geplaatst door JonasPeugeot106 PRO , lid sinds 14 jaar geleden

3 Reacties

Bart449 PRO, 13 jaar geleden

Bekleding in de koffer tegen de rug van de zetel demonteren. Daar zit dan bovenaan de tank, je vlotter. Let op dat tank niet volledig vol is, anders loopt ie over...
MVG

JonasPeugeot106 PRO, 13 jaar geleden

[quote=Bart449]Bekleding in de koffer tegen de rug van de zetel demonteren. Daar zit dan bovenaan de tank, je vlotter. Let op dat tank niet volledig vol is, anders loopt ie over...
MVG[/quote]
Bedankt voor je reactie, ik heb hem later alsnog gevonden. Het blijkt toch wel de vlotter te zijn die defect is.

JonasPeugeot106 PRO, 13 jaar geleden

Ik heb de vlotter vervangen maar mijn meter slaat nu wel aan maar begint te schommelen. De meldingen in mijn dashboard beginnen rare meldingen te geven ( koelvloeistof op, SRS defect etc). Op de helft van de vlotter geeft de wijzer 0 aan. Wat zou er aan de hand zijn?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.