Mercedes-Benz A-Klasse: Automaat gaat enkel vooruit

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Ik heb hier een automaat staan die in alle versnellingen enkel vooruit gaat. Ook dus wanneer hij in stand R of N staat. Enkel de P werkt nog als blokkering. Als je er mee rijdt schakelt hij niet naar andere versnellingen, blijft precies in 2de lopen. Ik kreeg ook al F op het display in de wagen. Als foutcode lees ik P1856 uit wat iets te maken heeft met bereik van ECU transmissie... maar ik weet dus niet precies wat. Iemand ervaring ermee ? Kan het de sturing aan de pook zijn ?

rallyfiesta

Geplaatst door rallyfiesta (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

nic (0) PRO, 16 jaar geleden

die f geeft een storing aan maar dat had je al uit gelezen en dan gaat ie in een noodloop en dat is zijn 2 en dat kan de pook module inderdaad zijn maar ook de regeleenheid in de automaatbak. met een MB tester kun je betere diagnose stellen en functie testen doen. probeer eerst eens te wissen en kijk wat er dan gebeurd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.