Mercedes-Benz c 250 TD Combi: automatische airco blaast rechts warm en links koud

Bouwjaar: 1999

ik heb een c 250 td combi van 1999 met automatische airco (ECC) het probleem is dat hij vaker (niet altijd) aan de linkse kant koude lucht blaast en aan de rechtse kant warme tot hete lucht dit geldt ook voor de roosters in de midden van het dashbord terwijl de ECC gewoon op 20 graden staat, mijn mening is wel als het buiten onder de +/- 5 graden is dat ik er minder last van heb dan dat het boven de 5 graden is, wie heeft dit ooit meegemaakt ??

Groeten Leon

Leon6564

Geplaatst door Leon6564 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

izzi (0) PRO, 20 jaar geleden

duo chauffagekraan vervangen,deze zit rechts vooraan(passagierskant)deze klep durft soms open blijven staan zodat je langs ene kant enkel warmte krijgd.

Leon6564 (0), 20 jaar geleden

Dank je wel MB Sterretje maar is dat de dubbele klep die onder de motorkap zit bij de computer.

Groeten Leon

izzi (0) PRO, 20 jaar geleden

juist leon.twee cilindervormige kleppen met enkele waterleidingen aan.

alex220 (0), 20 jaar geleden

Je zou ook eens de electrische aansluiting los kunnen halen van deze cilindertjes.Heb hetzelf al eens meegemaakt en hierna deed ie het weer mogelijk dat slecht contact bij mij toen de oorzk was.Andere mogelijkheid zou slecht contact van de instellingsknop kunnen zijn.

peugeot8938 (0), 18 jaar geleden

Misschien is het verstandig om het koelwater eens na te kijken op olie. De klepjes blijven bij wat olie weleens hangen. Dan kan het het inderdaad soms zijn dat bij het opnieuw aantikken van de aansluiting op de klep dat deze dan wel beweegt. Zonder nieuwe koelvloeistof komt probleem steeds vaker voor. Ook bij nieuwe kleppen.

Ps. Olie in het koelwater na een paar ton hoeft niemand wakker van te liggen hoor. Dit is niet altijd een indicatie dat de koppakking lek is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.