Mercedes-Benz Viano: automatische versnellingsbak

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 CDI

Voor wegrijden van "P" naar "D". Bij vasthouden van rem na ca. 7 sec. het bonkje als bewijs dat de 1e versnelling is ingeschakeld. Vervolgens normaal wegrijden mogelijk. Ook mogelijk om na inschakelen van "D" rempedaal op laten komen, paar meter laten rollen en dan was normaal wegrijden ook mogelijk.
Indien direct wegrijden na inschakelen van "D" dan na enige meters een klap: de werkelijke inschakeling in 1e versnelling.
Nu na inschakelen van "D" de 3e versnelling!! En..... niet meer doorschakelen.
Soms na herstarten even normaal, maar na enige afstand gereden te hebben weer in 3e vast!
Koppelomvormer? Ook de achteruit pakt nu niet meer. Je voelt het bonkje van inschakelen, maar bij gas geven stil blijven staan. Bij uitlopen naar bijv. stopstreep rolt de wagen hobbelend (inhoudend) uit! te zien op toerenteller.
Help, is mijn eigen taxi en BROODnodig!

beertjuh

Geplaatst door beertjuh (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Viano? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Olie aftappen en beoordelen hoe deze er aan toe is. Als deze verbrandt is en/of er zit slijpsel in, dan zit het probleem in het mechanische gedeelte van de bak. Anders denk ik aan het EHS. Is de auto al eens uitgelezen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Viano of stel zelf een nieuwe vraag.