Mercedes-Benz V-Klasse: automatische versnellingsbak

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: V220

er lekt olie uit de keering op de versnellingsbak (aandrijfas/versnellingsbak aan de bestuurderszijde). Er is mij verteld dat er speling op het lager kan zitten in de automatischebak. Is deze speling gebruikelijk en komt dit vaker voor. Als ik alleen de keering vervang hoelang gaat deze dan weer mee. Kan het verder kwaad dat er speling op het lager zit en zoja, wat kunnen de gevolgen er van zijn. Als ik het lager toch wil vervangen moet ik dan de motor er in zijn geheel uithalen of is het mogelijk dat ik alleen de versnellingsbak kan demonteren.

peter30

Geplaatst door peter30 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz V-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

vwfan (5) PRO, 17 jaar geleden

speling op het lager heb ik nog nooit mee gemaakt en werk toch al bijna 9 jaar bij het merk. keering wil wel eens lek raken. heb wel al een paar keer vernieuwd en nooit meer terug gezien met olielekage op diezelfde plek.

nic (0) PRO, 17 jaar geleden

controleer of de aandrijf as er wel goed in zit heb dit al eens eerder meegemaakt dat as niet goed in springveer vergrendeling zat gedrukt. En de keerringen gaan inderdaad wel eens lekken. Heb 1 keer meegemaakt dat zijlagers van bak er uit lagen maar dat was zeer duidelijk hoorbaar en voelbaar. (Hand)bak schakelde slecht sprong uit versnelling en maakte enorme herrie. niet de klachten die jij omschrijft dus.
voor keerring reparatie hoeft motor en bak er niet uit wel aandrijf as en olie ( fuseestuk loshalen naafmoer loshalen en vernieuwen(#300nm) aandrijfas loshalen uit bak keerring wisselen. as controleren op slijtage thv afdichtring.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz V-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.