Mercedes-Benz V-Klasse: Restwarmte of standkachel

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: V220 120PK

Hallo,

Als ik de restwarmte wil gebruiken brandt het lampje wel maar hij wordt vrijwel direct koud.
Tevens werkt de standkachel dan niet, de diagnose geeft trouwens geen fouten aan. aan.
Ik vindt hierover niets terug in het werkplaats boek wat ik heb.
Zijn er trouwens schema's hiervan?

Wie kan mij hier iets over vertellen, bedankt alvast!


Kees

nijlpaard

Geplaatst door nijlpaard (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz V-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Bril (0) PRO, 17 jaar geleden

Hoi Kees

De naam zegt het al restwarmte.Dat is al de warmte die in je kachelradiateur zit als je motor op bedrijfs temperatuur is geweest dan zal er ongeveer 15 minuten lauwe lucht uit je dashboard kommen (niet echt warm dus maar in de winter net genoeg om geen dooie vingers te krijgen)Je stand kachel werkt niet in deze stand omdat die kachel alleen maar gebruikt word om je motor sneller op bedrijfs temperatuur te krijgen er zijn wel setjes te koop bij mercedes waar mee je deze kachel om kan bouwen en aan kan sturen via een klokje of afstand bediening(ik weet niet wat dat gaat kosten)En wat je laatste vraag betreft er zijn schema,''s van zowel elektrische en hoe de kachel in elkaar zit.

Gr Dirk

spanbandje (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo nijlpaart,
meestal is de electrische waterpomp tegen het schutboord de boosdoener, koolborstels versleten, dan is er geen warmte kringloop, dit kan je zo voelen door het motortje vast te pakken je moet het voelen lopen zo niet, versleten .

ik heb nog schema`s om de motorbijverwarming om te bouwen naar standkachel, niet zo duur in onderdelen maar je moet wel en beetje thuis zijn met autoelectro.
onderdelen zijn te bestellen bij Conrad electronics het duurste is het klokje. wij gebruiken meestal een klokje van webasto.

Succes Marcel.

nijlpaard (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor de tips, ga hier gelijk wat mee doen.
Ik laat het resultaat nog weten.

Groeten Kees

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz V-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.