Mercedes-Benz E-Klasse: Bij koude motor schakeld slecht

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3.2

hoi,

Ik heb vorige week een E 280 cdi van het jaar 2004 gekocht. Nu merk ik dat als ik de wagen de hele dag laat staan en bij een koude start de wagen bij het uitrijden met de eerste en tweede versnellingen schakelt met een bonk. dit gebeurt alleen als de motor nog heel koud is, als hij warmer wordt dan is het probleem gelijk weg en voel je hem niet eens meer schakelen. Bij warme motor schakelt hij als nieuw.

Nou heb ik hem laten uitlezen en de bak geen geen storing.

Kan dit door de koude weer komen? kan iemnad mij helpen?

kamal02

Geplaatst door kamal02 , lid sinds 12 jaar geleden

3 Reacties

paulmichiel PRO, 10 jaar geleden

Even olie verversen wil helpen. Echter als hij met dit koude weer de eerste keer met een bonk schakelt is dit niet fijn maar doen ze allemaal.

kamal02, 10 jaar geleden

Bedankt voor uw oplossing. Ik ben van plan een afspraak te maken met de dealer om de bakolie te verversen en hoop dat het dan over is.

Nou heb ik een ander probleem geconstateerd over de stuur. Bij koude start stuurt hij met een vreemd geluid. Alsof er geen olie meer in zit en als hij warm wordt, dan is het geluid weg.

Heeft iemand hier een oplossing voor??

Harry4233 PRO, 10 jaar geleden

Doe dan ook erbij zeggen dat ze je koppelomvormer ook leeghalen daar bij de dealer. Nog beter is een automaatbak spoeling maar twijfel of de dealer dat wel doet maar dan weet je zeker dat het goed is. Op mercedesforum.nl kun je wel vinden waar je dat kan laten doen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.