Mercedes-Benz E-Klasse: Stationair luchtomloop bij W124 2.0 ece; basispunt?

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 ece

Hallo, bij mijn auto heb ik wat aan de luchtomloop zitten draaien; stom, ik had beter moeten weten maar soms doe je iets in het heetst van de strijd.
Hij liep na een reparatie namelijk niet mooi stationair. Die luchtomloop bedoel ik die stappenmotor die met rubbers tussen buis 3 en 4 van het inlaatspruitstuk hangt; aan de onderzijde zit een draairing, als je met je arm onder het inlaatspruitstuk gaat, kan je er net bij.

Nu heb ik gedraaid en weet niet meer hoe hij stond; is er een basisinstelling?
Ik neem aan dat ook het co mee verandert? Het toerental heb ik met deze instelling gezet zoals hij stond, maar toch is hij nu anders; ik heb ook erg veel gedraaid.....

Cees vd Velden

Geplaatst door Cees vd Velden PRO , lid sinds 10 jaar geleden

4 Reacties

isar PRO, 10 jaar geleden

ja met Herman landatester in te stellen op percenten --- toerental veranderd en natuurlijk ook co maar zo opgedacht terug zetten is niet juist u moet echt wel met de landatester terug instellen tussen bepaald percentage (ga het opzoeken )

Cees vd Velden PRO, 10 jaar geleden

Beste, hartelijk dank voor je reactie.

Het lambdagetal kan ik ook met de 4 gastester zien, is dat ook te doen? Ik heb geen lambdasensor in mijn auto overigens.
Het co stel je toch met de stelschroef bovenop, door het luchtfilterhuis heen?

Als je dat op zou willen zoeken hoe dat precies zit, heel erg graag zelfs, alvast bedankt!

isar PRO, 10 jaar geleden

met een multimeter (fluk) in contacthoek of % perc kan u de regelaar instellen 43% +/- 7% of 38°gr contacthoek -+/- 7° op regelaar meten ----heeft met lambda uitlaat niets te maken

Cees vd Velden PRO, 10 jaar geleden

Ah, dankjewel zeg! Dit zijn vreselijk nuttige informaties, super!

Ik wacht nog even met afstellen daar ik zojuist nog een valse lucht lekkage heb gevonden, maar daarna kan ik aan de bak! :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.