Mercedes-Benz Slc: Brandstof-probleem!!!

Bouwjaar: 1973, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4.5 liter type 107

Hallo mede Sleutelaars,

Wie o wie kan ons helpen om een hele aparte storing op te lossen/verhelpen?
Ik heb van deze auto al een topic waar ik het onder Onstekings-probleem heb staan maar inmiddels zijn wij er achter dat het om een Brandstof-probleem gaat.
Het betreft hier een ingevoerde Amerikaanse Mercedes Benz SLC te zijn, bouwjaar 1973, type 107, 4.5 liter motor met L-Jetronic inspuit-systeem.
Vanmiddag hebben wij alles eerst eens goed gezet, de ontsteking (tijdstip) stond dus helemaal verkeerd, eenmaal goed afgesteld loopt ie als een zonnetje!
Nu komt het rare euvel, nadat de motor op bedrijfs-temperatuur is gekomen stopt ie van het êên op andere moment door brandstof-tekort.
Het is net of de injectoren op de êên of andere manier een verkeerd signaal van de ECU krijgen om niet te openen.
Nu komt het rare er van, als wij rechtstreeks benzine in het gasklephuis gooien loopt ie wel weer goed, wie weet wat er aan de hand kan zijn?
Zelfs de retourleiding werkt goed (of niet) er stroomt in elk geval wel weer benzine terug naar de tank dus dit kan toch niet het euvel zijn ?
Wij komen er echt niet meer niet meer uit en worden er onderhand een beetje moedeloos van want wat kan dit voor storing zijn?
Wij hopen dat er iemand van jullie is die dit euvel herkend en ons kan verlossen van deze storing, wij weten het echt niet meer!!!
Alvast bedankt voor jullie tips en mogelijke oplossingen.
Ook wil ik iedereen bedanken die op mijn topic hebben gereageerd op het Onstekings-probleem van deze auto!

Groetjes,

Eddy.

fikshetzelf

Geplaatst door fikshetzelf , lid sinds 18 jaar geleden

2 Reacties

desnor, 16 jaar geleden

brandstofpomp?

fikshetzelf, 16 jaar geleden

Beste Desnor,

Nog bedankt voor je reactie maar wij hebben de storing inmiddels gevonden en gerepareerd.
Het bleken enkele solderingen te zijn die waren gescheurd op het printje voor de aansturing van de brandstoftoevoer binnenin het verdelerhuis.
De Mercedes loopt weer als een zonnetje!

Eddy.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz SLC-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.