Mercedes-Benz C-Klasse: Brandstofpomp vervangen

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800 16V kat

Mercedes C (W202) Sedan 1.8 C-180 16_V Kat. M111.920

iemand ervaring met het vervangen van de brandstofpomp ? Het ding zat vast. Heb hem met wat meppen met een hamer weer aan de praat gekregen, maar vervangen is dus al aangekondigd. Als ik dat ding demonteer, loopt dan mijn tank leeg ?

vet-klauw

Geplaatst door vet-klauw (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 10 jaar geleden

als je de leiding niet dicht houdt, wel...

vet-klauw (0), 10 jaar geleden

thnx Hans .. ik ga alvast een nieuwe bestellen.

vet-klauw (0), 10 jaar geleden

@ Hans4040 : Hallo Hans, deze 2 topics mogen wat mij betreft worden gesloten. Het "vreemd geluid van motor" en die van de visco koppeling zijn helder en zijn opgelost.

vet-klauw (0), 10 jaar geleden

dank voor de adviezen !

vet-klauw (0), 10 jaar geleden

brandstofpomp vervangen, de 2 slangen die naar de tank gaan afgedicht met lijmklemmen. vervolgens alle slangen los geschroefd. Er loopt wel benzine uit de pomp en het filter ! dus opvangen. Pomp en filter verwijderd uit de beugel, die overigens met 4 rubbers is opgehangen welke eenvoudig zijn los te maken. Grootste probleem was de bout waarmee de brandstofpomp in de houder zit geklemd. Die was niet los te krijgen. De houder gedemonteerd uit de rubbers en ivm benzinelekkage op een andere plek de bout en de opgelaste moer er af geslepen. Nieuwe bout en zelfborgende moer (6mm) gemonteerd (gaten opgeboord). Laatste probleem was de doorvoer van de kabel door de bodem, de kunststof afdichting : met wat vaseline en gepast geweld lukt dit ook nog. Al met al anderhalf uur verder, maar klaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.