Mercedes-Benz E300 Turbodiesel: Brandstoftemperatuursensor

Bouwjaar: 1997

Van een MB E300 Turbodiesel van 1997 is vlg. de KTS 650 de brandstoftemperatuursensor defect. Nu heb ben we er een schema op nageslagen en dan zou deze sensor bij de branstofafschakeling aan de zijkant van de pomp zitten. Stekker er afgehaald(4 aansluitingen), in de stekker zat dieselolie. Nu hebben we verschillende schema's maar ze geven allebei verschillende stekkerbezettingen aan. Wie weet hier meer vanaf. Trouwens je merkt niets aan de motor, maar ik denk dat de vervroeging wel afhankelijk is van de brandstoftemperatuur.


Als dit component defect is dan denk ik dat er een compleet nieuwe afsluiklep in moet en deze door de dealer opnieuw ingeleerd moet worden. Of niet?

arjankempeneers

Geplaatst door arjankempeneers PRO , lid sinds 19 jaar geleden

1 Reactie

Sido Schat werkplaats, 18 jaar geleden

We hebben het wel eens vaker gehad en wij hebben toen het kastje zonder problemen vervangen hij hoeft niet geprogrammeerd

als je hem besteld zorg dan ook voor nieuwe rubberringen tussen pomp en afsluiter. onderdeel nr 300d turbo was 000 078 4449

€ 105.00 ex

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.