Mercedes-Benz W124 200d: Twee keer afgesleept in Spanje

Op de terugweg naar Nederland kom ik twee keer tot stilstand met nog 10 - 12 liter in de tank. De eerste keer heb ik het brandstoffilter laten vervangen, echter na 700km stond ik weer stil met nog genoeg brandstof. (na een uur blijkt hij wel weer gewoon te starten) Het probleem blijkt zich voor te doen bij lange afstanden achterelkaar. Als ik de tank in korte etappes leegrijdt gaat het echter goed, hoewel als note moet worden aangevoerd, dat het reservelampje niet gaat branden. Ik vermoedt dat er rommel in de tank zit, of dat er iets met de pomp is. heeft iemand een suggestie.

Apollo

Geplaatst door Apollo , lid sinds 18 jaar geleden

6 Reacties

pieter9083, 18 jaar geleden

trekt de tank geen vacuum.....?

Apollo, 18 jaar geleden

Ik heb het idee van niet; bij het losdraaien van de tankdop werd er geen lucht aangezogen.

janus5151 PRO, 18 jaar geleden

HEB DIT PROBLEEM EENS MET EEN OUDE 308D GEHAD, EN TOEN ZAT HET FILTERELEMENT IN DE BRANDSTOFTANK VERSTOPT.

Apollo, 18 jaar geleden

Lijkt me een goede mogelijkheid, heb je enig idee hoe ik het filter makkelijk bereiken kan.

arjankempeneers PRO, 18 jaar geleden

Het filter in de tank zit aan de onderzijde vcan de auto (rechtsachter boven de aandrijfas)Deze kun je er uit schroeven met een grote dopmaat. Zit het voorfilter niet verstopt onder de brandstofpomp?

Apollo, 18 jaar geleden

Probleem opgelost: onder het luchtfilter zit een tweede brandstoffilter: deze was verstopt. Het tweede probleem (reservelampje brandstofhoeveelheid): een andere tankvlotter gemonteerd, deze is te bereiken vanuit de kofferbak.

Over een filter onder de auto, rechtsachter, is mij niks bekend, ook bij navraag. Het tweede voorfilter zit inderdaad boven de pomp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.