Mercedes-Benz C-Klasse: c180 niet harder als 140

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

hallo,

katalysator van c180 was kapot, deze vervangen maar nu gaat de auto niet harder dan 140km/h. en alleen in de kleine versnellingen kan je een beetje doortrekken, maar in zn 3 niet meer als 3500 toeren/min.
luchtmassameter ?
alvast bedankt

karaca10

Geplaatst door karaca10 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 17 jaar geleden

Is de rotzooi van de vorige kat niet in de tussendemper gaan zitten en zodoende de boel verstopt?

mvg,
Hans.

Tunahan (0), 17 jaar geleden

Zoals Hans ook aangeeft, tussen katalysator is verstopt. Je kunt hem ook doorboren, ga als volgt te werk:
Haal de achterste demper af, koop een koperen pijp met een diameter van 12 mm, (ongeveer een meter lang), dat past mooi in de boormachine. Zaag aan de ene kant een kruis en buig het een beetje uit (Nu heb je een propeller vormig boor gemaakt). Boor nu met deze zelfgemaakte lange boor, door de keramische binnenkant van de middelste katalysator. Als je kunt boor hem helemaal kapot. Dat kun je doen door verschillende gaten te boren. Daarna zuig hem zoveel mogelijk schoon met stofzuiger (gewoon de slang zoveel mogelijk in de kat duwen).
Voordat je achter demper monteert, start de motor en geef flink gas. Alle troep wordt er nu uit geblazen.
Demper monteren en rijden. (ervaring spreekt)
p.s. met keuring merk je er niets van

succes
Tunahan

karaca10 (0), 17 jaar geleden

hey bedankt voor de mooie oplossing, mn schoonvader heeft al inmiddels meerdere km's erop zitten maar hij trekt nu ineens beter dan voorheen, dus probleem opgelost.

bedankt allemaal, en tot sinas

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.