Mercedes-Benz C-Klasse 2000: C200 Accu volledig ontladen?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 2200

Beste lezer,

Ik heb sinds kort een mercedes c200 cdi uit 2000 w202
Omdat hij een tijdje heeft stil gestaan moesten we hem op het begin starten met een hulpaccu
Thuis aangekomen en de motor uitgezet (ik dacht namelijk dat die 60/70 km wel genoeg waren om een accu te laden) wilde hij niet meer starten.
Er komt stroom doorheen en je ziet het gloeilampje ook branden en uitgaan.. maar op het moment dat je de sleutel om wil draaien (stand 3) hoor je alleen een soort electronische tik en vat de motor geen start (je hoort ook geen enkel ratelgeluid van de motor af)
Even later begon de accu rare geluiden te maken en begonnen de metertjes op en neer te bewegen
vervolgens was dat over en werd dashboard verlichting minder en kon de radio ook niet meer aan...
ik vraag me nu af , hoe te handelen in deze situatie?
anwb bellen? proberen te starten met een hulpaccu?
wat zou de oorzaak kunnen zijn ??

alvast bedankt,

CC200CC

Geplaatst door CC200CC (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

blix (0), 15 jaar geleden

Lijkt mij een kwestie van een zeer slechte accu. Zelfs zo slecht dat de startmotor niet meer inslaat. Heb al een paar keer bij het taxibedrijf waar ik werk gemerkt dat er foute conclusies werden getrokken en dat de startmotor kapot zou zijn. Het bleek dan vaak gewoon te gaan om een slechte accu. Als een accu echt slecht is is 70km ook neit genoeg hem bij te laden. Hij houdt gewoon de stroom niet meer vast.
In jouw geval zou ik hem nog eens starten met hulpaccu/startkabels en dan naar een garage rijden om de accu te vervangen. Zij kunnen tevens doormeten of de accu echt zijn beste tijd gehad heeft.
Een van de eerste dingen die ik ook vaak vervang als ik een auto koop is de accu. Vaak verhelpt dat ook vreemde foutmeldingen bij eht uitlezen. Te weinig stroom kan zorgen voor vreemde meldingen in de computer

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.