Mercedes-Benz 190: Cardan maakt kabaal

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

hallo ik wou graag weten een cardan van benzine en een diesel is dat gelijk of zit er groot verschil in want mijn mercedes is omgebouwd van benzine naar diesel maar maar de cardan heeft veel kabaal. kan iemand mij hier mee helpen bijvoorbaat dank.

tj.rinkema

Geplaatst door tj.rinkema (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 190? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

spanbandje (0) PRO, 14 jaar geleden

de cardan, ik dek dat je het differentieel bedoelt is verschillend, er zijn verschillende overbrenginsverhoudingen, een diesel draait minder toeren en heeft een groter koppel dus is de overbreng verhouding op het type motor aangepast, normaal is dit te zien op de stamkaart van de wagen, als je het chassis nr van de wagen waar de motor uitkomt nog hebt dan weet je gelijk al de gegevens die je nodig hebt. anders kom je er wel maar dan hebben ze bij de dealer even zoekwerk om de type`s naast elkaar te leggen.

succes Marcel.

Edwin500sl (0), 14 jaar geleden

Staat achterop je cardan (differentieel) , als je achter de auto staat, linksonder op het differentieel, het uitstekende randje.
Even opborstelen met staalborstel, dan word het nummer zichtbaar, vaak 3.23 in geval van 5 bak.
In geval van 4 bak komt de 3.46 veel voor.

Een 2.0 benzine 5 bak en een 2.0 diesel 5 bak maken allebei gebruik van de 3.23 dus uitwisselbaar.

Wissel eerst eens de olie van het diff, haal wel de juiste olie bij dealer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 190 of stel zelf een nieuwe vraag.