Mercedes-Benz Vito: centrale deurvergrendeling

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: v220cdi

Ik heb een probleem met de centrale deurvergrendeling.
Wanneer het commando deur sluiten of openen gegeven wordt hoor ik wel "klikken' bij alle deur motoren maar er gebeurt verder niets. Zowel met afstandbediening als met sleutel. Het lijkt er op dat het commando bij alle deuren aankomt maar niet wordt uitgevoerd.
De zekeringen zijn goed en de bekabeling van het linkerdeur doorvoer lijkt ok. Het lampje op het dashbord werkt ook en knippert wanneer een deur open staat.


Wie heeft er een oplossing?

Grt Pat.

ARF

Geplaatst door ARF (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

joma124 (0) PRO, 12 jaar geleden

hallo pat

normaal gaan je deuren gewoon op slot na dat je de afstands bediening 2x bediend ook al zit er een storing in.
anders toch ff naar de daeler deze kan je systeem uitlezen.

ARF (0), 12 jaar geleden

Het systeem is uitgelezen en daar kwam uit dat er een storing in één van de deuren zou moeten zitten. Het advies was de deuren één voor één na te lopen en (één voor één) de motoren los te koppelen. Het systeem zou weer moeten functioneren wanneer de probleem motor losgekoppeld is.
Dit is uitgevoerd, helaas zonder resultaat.

joma124 (0) PRO, 12 jaar geleden

bij de dealer waar ik werkte hadden we een test kastje hiervoor en gaf hij ook aan welke deur het probleem in zit.
als je het slot met de sleutel bediend gaat dan de deur waar de sleutel in zit wel op slot of gaat de cv wel zijn werk doen opslot en springen de deuren dan weer van slot???

ARF (0), 12 jaar geleden

Alle deuren gaan mechanisch op en van slot met de sleutel, je hoort de cv wel iets doen (klikken) maar niet sluiten of openen, ook niet na een aantal keer.

vito2004 (0), 12 jaar geleden

Ik heb ongeveer hetzelfde probleem. Vito 2004. Soms kan ik de deuren gewoon openen en sluiten met de afstand bed. sleutel en dan doet het contact het ook en kan ik weg rijden, Steeds vaker ook niet, en weigert de deurvergrendeling en doet het contact slot ook niks. Kan dan de sleutel niet omdraaien. reserve sleutel, nieuwe batterijtjes helpt niet.
Wie weet hoe ik dit oplos?

denans (0), 12 jaar geleden

tijdje geleden ook meegemaakt en de veelvoorkomende probleem kan je misschien verhelpen door de kabelboom die in de deur zit na te meten
ik heb er in de linker portier nieuwe draaiden in gedaan en het probleem is opgelost.
er ontstaad in de deurpost een breuk in de kabel als je de rubber weg haalt kan je misschien al zien hoever hij versleten.
hopende jullie hiermee geholpen te hebben en anders als advies ter controle
m.v.g. ruud

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.