Mercedes-Benz B-klasse: common rail ontluchten

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 200 cdi

Hallo iedereen,

ik ga binnenkort de brandstoffilter van m'n ma haar auto vervangen. Het is namelijk een common rail. Hoe moet je een common rail het beste ontluchten? Ik heb geen speciaal gereedschap voor diesels te ontluchten, maar hoe zou het anders gaan? of kan ik een set kopen voor common rails te ontluchten? mij hebben ze gezegd de brandstoffilter zo goed mogelijk vullen en dan doorstarten, maar heb gehoord dat dit wel eens je verstuivers kan kapot maken. dus zou ik op zeker willen spelen en alles ontluchten.
wie kan me hier raad mee geven :)

alvast bedankt :)
mvg anthony

anthony92

Geplaatst door anthony92 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz B-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

PeterK011 (10), 11 jaar geleden

gewoon filter opvullen en starten,even op een beetje toeren houden en nomaal gezien zal je geen poblemen hebben.

anthony92 (0), 11 jaar geleden

maar ik heb gehoord dat je dan tijdens het starten de verstuivers kapot kan maken..met de lucht dat in het systeem zit..moet ik dan best alle darmen toenijpen voor ik deze losdoe van het filter?dat er zo weinig mogelijk lucht inzit..

alvast bedankt :)
mvg anthony

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 11 jaar geleden

Niet starten, maar 2 keer 10 sec op contact zetten. Dan wordt het filter gevuld doordat de opvoerpomp dan brandstof naar de motor pompt. Door het starten loopt idd het systeem droog waardoor je verhoogde slijtage krijgt.

anthony92 (0), 11 jaar geleden

En als ik 2 x 10 sec op contact zet en de opvoerpomp laat doen dan loopt het systeem niet droog?of nog altijd? maar zoiezo bij het vervangen van de filter de nieuwe steeds zo vol mogelijk doen..dat doe ik altijd..maar is het zo de veiligste manier..?of koop ik best gereedschap voor te ontluchten (wat heel duur is voor maar af en toe te gebruiken..)?
Ik hoor het graag..:)

alvast bedankt :) mvg anthony

willy9 (0) PRO, 11 jaar geleden

gewoon starten als filter vol gedaan is en klaar
gr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz B-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.