Mercedes-Benz 200: dashboardverlichting

Bouwjaar: 1982, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2-liter

Beste collega-sleutelaars,

Ik had al een bericht geplaatst over dashboardverlichting maar ben nog niet echt verder mee gekomen.
Kan iemand me zeggen hoe je het dashboard verwijderd van een mercedes 200 uit 1982. Het gaat dan alleen om het gedeelte met de snelheidsmeter en andere klokjes omdat ik denk dat het lampje vevangen moet worden.
Alvast bedankt.

Hans

hans van gestel

Geplaatst door hans van gestel (65) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

RolandK10257 (0), 15 jaar geleden

Hiervoor zijn speciale trekkers voor van Mercedes. Hiermee kun je langs de klokkenkast (links en rechts) en door de trekkers een kwart te draaien haken ze achter het paneel. Dan kun je het paneel langzaam gelijkmatig eruit trekken. Ik heb ook wel gelezen dat mensen de trekkers zelf maken. Ze zijn ook goed verkrijgbaar.
Ik heb persoonlijk geen ervaring met de W123 maar heb gelezen dat de klokkenkast ook zonder trekkers en door van onderen te duwen te verwijderen is. Mischien weet iemand anders hier meer van.
Zelf heb ik een W124 en heb originele trekkers en daarmee heb ik mijn klokkenkast al een keer eruit gehaald.
Mocht je de klokkenkast los hebben vervang dan alle lampjes, je zult zien dat er net weer een kapot gaat als je hem er net weer in hebt zitten.

Hier een plaatje van die trekkers :
[url=http://www.triadot.com/mb/haken.jpg][img]http://www.triadot.com/mb/haken_th.jpg[/img][/url]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 200 of stel zelf een nieuwe vraag.