Mercedes-Benz 200: kleppen stellen

Bouwjaar: 1982, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2-liter

Beste collega-sleutelaars,

Heeft iemand voor mij een link of beschrijving van het stellen van de kleppen van een mercedes 200 W123 uit 1982. Ik heb deze auto pas gekocht en ben nog op zoek naar een werkboek maar ik wil in ieder geval de kleppen alvast gesteld hebben.
Wie kan me hier aan helpen.
Alvast bedankt,

Hans

hans van gestel

Geplaatst door hans van gestel (60) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Roger10 (0), 15 jaar geleden

Het ligt er juist aan welke motor dit is,maar als dit een 201 motor is is dit nogal eenvoudig inlaat:0,15mm uitlaat:0,30mm dit als de motor koud is,als deze warm is 0,05mm meer als het een 115 motor is dan heb je 2 kromme sleutels van 14mm nodig om moer +contramoer te kunnen verstellen en dit is een beetje moeilijker! succes

hans van gestel (60), 15 jaar geleden

Hoe zat het ook weer:
als de eerste zuiger in Bovenste Dode Punt staat kun je ..... kleppen stellen ???
Ik weet niet meer precies de volgorde, hoe zat dit schema ook weer ?

Hans

Roger10 (0), 15 jaar geleden

de ontstekingsvolgorde is 1-3-4-2 en je moet de eerste cilinder op compressieslag zetten,dus met de nokken van de nokkenas van desbetreffende cilinder naar boven gericht en dan kan je deze kleppen stellen moest het zijn dat er bv. een jonger type motor ingebouwd is van het type 102.924 of 102.962 dan moeten er geen kleppen gesteld worden,deze zijn hydraulisch ,is er nog iets informatielectuur bij de auto dan weet je misschien welk type motor ingebouwd is !

w.h. (0), 15 jaar geleden

ik heb ook een w 123 bj 82, en heb op internet een cd uit gehaalt met alle gegevens en reparaties er op. brobeer dat eens! heb je alles !! groet, w.v

RoelV (0) PRO, 15 jaar geleden

als de eerste op tuimelen staat, kun je de vierde stellen en andersom, als de tweede op tuimelen staat stel je de derde en andersom.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 200 of stel zelf een nieuwe vraag.